Gündem
  • 7.10.2024 21:02

Filistin yanlısı adam Beyaz Saray'ın önünde kendini ateşe verdi

Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi İsrail saldırısının 1. yıl dönümünü anan bir protestoya katılan bir CBS gazetecisi, Washington DC'deki Beyaz Saray yakınlarındaki bir meydanda kendini ateşe verdi

Washington Post'a göre olay yerel saatle akşam 6 civarında meydana geldi. Olay, binlerce kişinin 7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye saldırısının birinci yıldönümünü anmak için sokaklara çıkması sonrasında gerçekleşti. 

Washington Post'a göre, yoldan geçenler çığlık atıp bir sağlık görevlisi çağırdı ve adam hızla söndürüldü. İki DC polis memuru kurbana doğru koştu, biri gömleğini kaptı, diğeri ise yerde yatan bir keffiyeyi kaptı ve onunla alevleri söndürmeye çalıştı.

Acil durum görevlileri derhal adamı uzaklaştırdı ve alanı daha fazla göstericiye kapatarak durumu yatıştırdı. Yetkililer insanlara alandan uzaklaşmalarını söylerken, protesto organizatörleri mikrofon aracılığıyla konuşarak insanları yetkililerden uzaklaştırdı.

Washington Polis Şefi Pamela A. Smith'in Post'a yaptığı açıklamaya göre, adam yakındaki bir hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi olmayan yaralar nedeniyle tedavi altına alındı.

Bu, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanına karşı protesto amacıyla birinin kendini yakması ilk kez değildi. Bu yılın Şubat ayında, aktif görevdeki bir ABD Hava Kuvvetleri askeri, Washington, DC'deki İsrail büyükelçiliğinin dışında kendini yaktıktan sonra öldü.

Konuya yakın bir kaynağa göre, Bushnell 25 Şubat öğle saatlerinde İsrail büyükelçiliğine giderek Twitch üzerinden canlı yayın yapmaya başladı.

Kolluk kuvvetleri, kendisine hızlandırıcı madde döküp yangını başlatmadan önce telefonunu yere bıraktığından şüpheleniyor. Bushnell'e göre, bir keresinde "artık soykırıma ortak olmayacağını" söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 7.10.2024 21:09

İLGİLİ HABERLER