Gündem
  • 5.8.2024 11:42

Filistinli genç Tel Aviv'de iki Yahudiyi öldürdü, ikisini yaraladı

Batı Şeria'dan İsrail'e sızan 2 kişiyi öldüren Filistinli öldürüldü

35 yaşındaki Ammar Razek Kamel Odeh, iki kişiyi bıçaklayarak öldürdükten ve birkaç kişiyi yaraladıktan sonra olay yerinde öldürüldü; İsrail'de çalışma izni yoktu ve kendisine kimin yardım ettiği henüz bilinmiyor; IDF, Batı Şeria'daki evini yıkmaya hazırlanıyor..

Pazar sabahı Holon'un merkezinde iki kişiyi ölümcül şekilde bıçaklayan ve iki kişiyi yaralayanFilistinli,  Batı Şeria'daki Salfit kasabasından 35 yaşındaki Ammar Razek Kamel Odeh'dir. Perşembe günü ülkeye girdikten sonra izinsiz olarak İsrail'de bulunuyordu. Pazar günü öğlen saatlerinde, IDF askerleri yıkım için hazırlık olarak evinin haritasını çıkardı.

İlahiyat

Yerel kaynakların aktardığı ilk bilgilere göre Filistinli bir genç İsrail'in merkezinde iki Yahudiyi bıçaklayarak öldürdü diğer iki kişiyi de yaraladı.

Saldırının Tel Aviv'in hemen dışındaki Holon şehrinde meydana geldiği belirtildi.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada, "olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Helikopterler de bölgede faaliyet yürütüyor." denildi.

Saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin İsrail güçlerince vurulması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında tamamına yakını kadın ve çocuklardan oluşan en az 40.000 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Ölü sayısıyla ilgili verileri aktaran Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, binlerce kişinin de İsrail bombardımanlarında yıkılan binaların enkazı altında olduğunu ifade ediyor.

Benjamin Netanyahu, Pazar günü kabine toplantısının başında yaptığı açıklamada, "İki vatandaşımızı öldüren Filistinli ile  işbirliği yapan herkesi sorumlu tutacağız." dedi. Ayrıca, "onunla çatışan ve onu etkisiz hale getiren" polis memurlarını da övdü.

רינה דניב ז"ל הנרצחת מפיגוע הדקירה בחולון

Rina koşu yaparken ölümcül şekilde bıçaklandı

 

Güncellenme Tarihi : 5.8.2024 12:17

İLGİLİ HABERLER