Dünya
  • 13.8.2024 19:45

Financial Times : Ukrayna Kursk'ta ağır kayıplar verdi

İngiliz gazetesi: Ukrayna kuvvetleri Kursk eyaletine yönelik saldırıda ağır kayıplar verdi

İngiliz "Financial Times" gazetesi, Ukrayna kuvvetlerinin Kursk vilayetine düzenlediği saldırıda ağır kayıplar verdiğini, çok sayıda Ukrayna ambulansının Sumy vilayetindeki sınır yakınlarına konuşlandırıldığını bildirdi.

Gazete , Rus eyaletine yapılan saldırıyı anlatan muhabirinden alıntı yaparak şunları yazdı : "Ukraynalılar kayıplar yaşıyor. Çok sayıda ambulans ve (Ukrayna) tıbbi tahliye zırhlı aracı ön cepheye gidip geliyor."

Gazete, FAB-500 saldırılarında çok sayıda Ukraynalı askerin öldürüldüğünü doğruladı ancak saldırıların yerini açıklamadı.

Devamını oku

Rusya Soruşturma Komitesi Kiev güçlerinin silah kullandığını doğruladı

Rusya Soruşturma Komitesi, Kiev güçlerinin Kursk saldırısında NATO silahlarını kullandığını doğruladı

"FAB-500", 500 kg patlayıcı taşıyan kanatlı bombalardır. İsabetliliği ön plana çıkan Rus "GLONASS" konumlandırma sistemini kullanarak hedeflerine ulaşır ve düşmanın yer üstü ve altındaki tahkimatlarına büyük hasar verir.

6 Ağustos sabahı bir grup Ukrayna ordusu Kursk bölgesindeki Sodja topraklarının bir kısmını ele geçirmeye çalıştı ve Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bildirdiği gibi Rus ordusu durduruldu. ilerleyerek, düşmanın yenilgiye uğratılması ve devlet sınırlarına varılmasıyla operasyonun sona ereceğini doğruladılar.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna kuvvetlerinin bu yöndeki çatışmaların başlamasından bu yana 1.600'e kadar askeri personel, 32 tank, 23 asker taşıma amaçlı zırhlı araç, 17 piyade savaş aracı ve 136 zırhlı savaş aracını kaybettiğini doğruladı.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2024 19:52

İLGİLİ HABERLER