Gündem
  • 6.10.2007 16:46

FIRAT: ONLARIN DERDİ ANAYASA DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Ülke ekonomik krizi atlattı, muhalefet krizi yaşıyor'' dedi. Kırıkkale Kültür Merkezi'nde AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Dengir Mir Mehmet Fırat, ülkede hala demokrasiyi hazmedemeyenlerin var olduğunu öne sürerek, bu grupların ülkede kriz ortamı yaratmaya çalıştıklarını savundu.

Muhalefetin her konuda çelişkiler içinde olduğunu iddia eden Fırat, AK Parti olarak ülke yararına olan her şeyin uzlaşıyla yapılmasından yana olduklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: ''Ülke ekonomik krizi atlattı, muhalefet krizi yaşıyor. (Demokrasi) dediler, seçime gittik. (Anayasa) dediler, özgürlükçü ve dayanışmacı bir anayasa hazırladık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülkeyi olabildiğince gerdiler.

'Referandum' diyenler şimdiki söylemleriyle yine kriz yaratmaya çalışıyorlar. Onların niyetleri iktidar olmak değil, 'parti içindeki mevcudiyetimizi koruyalım, Meclis'te grubumuz olsun, Maliye'den destek alalım ve kriz yaratalım' derdindeler.

Cumhurun başkanını, cumhurdan seçmeye bile yanaşmadılar.'' Şimdi yeni bir sürecin başladığını ve referandum sandığının halkın önüne geleceğini ifade eden Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti olarak bu sürece hazır olduklarını söyledi.

Tüm teşkilatların durmaksızın çalışmalarını sürdürmelerini isteyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, yapılan kamuoyu yoklamalarında yüzde 80'in üzerindeki bir çoğunluğun cumhurbaşkanını halkın seçmesinden yana olduğunu dile getirdi. Fırat, ülkenin önemli ve temel sorunlarından birinin daha çözülmesi için bir hafta daha sabredilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra partililerin sorularını yanıtlayan Fırat, yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi verdi. Fırat, genel seçimlerin neden 4 yılda bir yapılması istenildiğine dair bir soruya ise milletvekillerinin halka daha çabuk gitmesi ve hesabını daha kısa sürede vermesi olarak yanıt verdi.

Fırat, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra salondan ayrıldı. Bu sırada çevresindekilerin sorularına yanıt vermeye çalışan Fırat, ayağının kayması sonucu düşme tehlikesi atlattı. Fırat, partililerin yardımı ile düşmekten kurtuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, daha sonra aracına binerek Ankara'ya hareket etti.

AA Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER