Gündem
  • 4.10.2024 19:21

Flaş.. Irak'tan fırlatılan Drone 2 israil askerini öldürdü 25'ini ağır yaraladı

İsrail ordusu, Irak'tan Golan'ın kuzeyine doğru fırlatılan insansız hava aracının patlaması sonucu 2 askerin öldüğünü, 2'si ağır 25 askerin de yaralandığını söyledi. Öte yandan Reuters, İsrail ordusunun İsrail'in kuzeyindeki "çatışma sırasında" iki askerin öldürüldüğünü doğruladığını bildirdi.

Irak'ın kuzeyindeki Golan'da düzenlenen drone saldırısında iki asker hayatını kaybetti

Salı günü Irak'tan İsrail'in kuzeyine düzenlenen bir drone saldırısında 19 yaşındaki Çavuş Daniel Aviv Haim Sofer ve 19 yaşındaki Onbaşı Tal Dror öldü, 24 asker de yaralandı..

Golani Tugayı'nın 13. Taburu'nda asker olan Aşkelonlu 19 yaşındaki Çavuş Daniel Aviv Haim Sofer ile 13. Tabur'da iletişim askeri olan Kudüslü Onbaşı Tal Dror (19), Salı günü Irak'tan başlatılan bir insansız hava aracı saldırısında öldürüldü.

IDF sözcüsü, çeşitli seviyelerde 24 ek askerin bulunduğunu belirtti. Çarpışma yaklaşık 02:50'de gerçekleşti ve başka bir drone daha ele geçirildi.

Golan'daki uçakların sızmasıyla ilgili uyarı sirenleri, kuzeydeki Ein Zivan, Marom Golan ve daha birçok kasabada sabah 03:26'da aktive edildi. Birkaç saat sonra, İran yanlısı bir milis grubu olan Irak'taki İslam Direnişi, saldırının sorumluluğunu üstlendi. Sorumluluk iddiası, kuzeydeki hedeflere drone'lar kullanılarak üç saldırı gerçekleştirildiğini belirtiyor.

llandı.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2024 19:33

İLGİLİ HABERLER