Gündem
  • 16.8.2024 11:00

Fox News : Amerika Haniye suikastini gerçekleştiren 10 MOSSAD ajanının adını İran'a verdi

ABD'nin Haniye suikastına karışan Mossad ajanlarının listesini Tahran'a sunduğu iddia edildi - rapor

Heyet, İran ile İsrail arasında bölgede yaşanan gerginliğin azaltılması yönünde Tahran'a mesajlar iletmeyi amaçladı.

İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi'nden ismi açıklanmayan bir kaynak, Kuveyt gazetesi El Ceride'ye yaptığı açıklamada, Umman'ın arabuluculuğunda üst düzey bir Amerikan güvenlik heyetinin gizlice Tahran'a gittiğini söyledi. Kuveyt gazetesi çarşamba günü yayımladığı haberde, şunları kaydetti: 

Fox News'un haberine göre,  heyetin İran ile İsrail arasında bölgede yaşanan gerginliği azaltmak amacıyla Tahran'a mesajlar iletmeye çalıştığı iddia edildi .

Görevin, İran'ın Yüce Lideri Ali Hamaney'e, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Hamas'tan İsmail Haniye ve Hizbullah'tan Fuad Şukr suikastları konusunda Biden-Harris yönetiminin "karanlıkta bırakıldığını" iletmek için olduğu bildirildi. İsrail Şukr suikastının sorumluluğunu üstlendi ancak Haniye'nin Tahran'daki ölümü hakkında henüz yorum yapmadı. 

Hamas lideri Haniye'nin ölümünün ardındaki iddialar 

Haniyeh , New York Times'ın bildirdiğine göre Tahran'daki misafirhanesine gizlice sokulan bir patlayıcı cihaz tarafından öldürüldü ve Jerusalem Post bağımsız olarak doğruladı. Bomba Haziran ayında gizlendi ve uzaktan teknoloji kullanıldı. 

The Telegraph'ın daha önceki bir raporunda  , Mossad'ın Haniyeh'in odasına patlayıcı yerleştirmek için İranlı güvenlik ajanlarını işe aldığı iddia edilmiş ve raporda ismi açıklanmayan iki İranlı yetkiliye atıfta bulunulmuştu. Aynı raporda ajanların ülkeyi terk ettiği ancak İran'da yakın bir kaynak bulundurduğu belirtiliyordu. 

Fox News da son gelişmeyi aktararak, Amerikan heyetinin Türkiye üzerinden İran'a ulaşacağının, geçen perşembe günü Kerec'deki Payam-e-Horram Havalimanı'na ineceğinin ve İranlı yetkililerle iki saatlik bir görüşme yaptıktan sonra Türkiye'ye döneceğinin tahmin edildiğini belirtti. 

İddiaya göre, Amerikalı heyet , suikasta doğrudan veya dolaylı olarak karıştığı düşünülen İran'daki 10 Mossad ajanının isminin yer aldığı bir liste sundu .

Güncellenme Tarihi : 16.8.2024 10:42

İLGİLİ HABERLER