Gündem
  • 23.6.2023 18:33

Fransa’ya okumaya giden Türk öğrenci isyan etti.. Her taraf böcek

Avrupa ülkelerine okumaya veya yaşamaya gidenlerin karşılaştığı sorunlar her geçen gün daha çok eleştiri alıyor. Özellikle öğrencilerin yaşadığı zorlukların boyutu da gün yüzüne çıkarken son olarak Fransa'ya okumaya giden bir genç kız, öğrenci yurtlarındaki duruma isyan etti. "Yurttaki odamdan her gün başka böcek çıkıyordu, bir daha bu ülkeye adımımı dahi atmayacağım" diyen genç kız paylaştığı videoda yaşadığı zorlukları anlattı.

Son 20 yılda büyük adımlar atan Türkiye, dünya çapında parmakla gösterilmeye devam ediliyor. Türkiye'de sayısız alanda eksiksiz hizmet sunmak için olanaklar her geçen gün artırılırken, Avrupa ülkelerinde durum içler acısı. Birçok ülkede yaşanılan zorluklar gündeme gelirken bu kez Fransa'dan çarpıcı sözler geldi.

TÜRK ÖĞRENCİDEN ÇARPICI SÖZLER

Fransa'ya okumaya giden bir genç kız, burada yaşadığı zorlukları anlatan bir video paylaştı. Türk öğrencinin sosyal medyadan paylaştığı video, kısa sürede viral oldu.

Fransa'da maruz kaldığı ayrımcılığı anlatan genç kızın öğrenci yurtlarında yaşananları anlatması ise ülkedeki sistemi gözler önüne serdi.

"YURT ODASINDA TAHTA KURUSU KAYNIYORDU"

Ülkede gerçek bir ayrımcılık uygulandığını anlatan Türk öğrenci, insanların Fransız olmadığı için kendisiyle arkadaş olmak istemediğini ifade etti.Türkiye'deki gibi arkadaş canlısı insanların olmadığını anlatan genç kız, "Bir aktivite yapmak için hastane randevusu randevu alıyorsun" sözlerini kullandı.

"Odamdan neredeyse her gün başka böcek çıkıyordu. Bir ayın sonunda zorla odamı değiştiler. Üstelik tuvalet ve banyoyu tüm katla ortak kullanıyorum. Buradaki yurtların KYK'dan çok daha kötü olduğunu size garanti edebilirim. Bir daha bu ülkeye adımımı bile atmayacağım." sözleriyle gündeme oturdu.

 

Güncellenme Tarihi : 23.6.2023 18:37

İLGİLİ HABERLER