Dünya
  • 29.6.2023 22:07

Fransa yanıyor.. Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron perşembe günü, Paris banliyösünde trafik sıkışıklığı sırasında cezayir  asıllı bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi üzerine çıkan huzursuzluk üçüncü gününde patlak verirken, tırmanan krizi kontrol altına almak için sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bir polis memuru, sürücünün penceresinden yakın mesafeden ateş açtı. Nanterre savcısı Pascal Prache, Nahel'in sol kolundan ve göğsünden tek kurşunla vurularak öldüğünü söyledi.

Savcı, polis memurunun ölümcül bir ateş açtığını kabul ettiğini ve müfettişlere bir araba kovalamacasını engellemek istediğini söylediğini ve gencin birkaç trafik ihlali yaptığı iddia edildikten sonra kendisinin veya başka birinin yaralanacağından korktuğunu söyledi.

17 yaşındaki genç öldürülmüştü! Fransa'da 3 Temmuz'a kadar sokağa çıkma yasağı
Gelen bilgilere göre Fransa'da polisin açtığı ateşte ölen 17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Fransa'da polisin açtığı ateşte ölen 17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

17 YAŞINDAKİ GENÇ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 27 Haziran'da Nael M. isimli genç sürücünün polis tarafından öldürülmesi üzerine ülkede başlayan olaylara müdahale etmek için 40 bin güvenlik görevlisinin görevlendirdiğini açıkladı.

Bakan Darmanin, Mons-en-Baroeul kentinde basına yaptığı açıklamada, Nael M. isimli genç sürücünün öldürülmesinin ardından farklı kentlerde gece çıkan olayları anımsatarak, olaylarda 170 polis ve jandarmanın yaralandığını ve 180'den fazla kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

40 BİN JANDARMA VE POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Darmanin, 5 bini Paris'te olmak üzere ülke genelinde toplam 40 bin jandarma ve polisin bu akşam için görevlendirildiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin ayaklanmalara karşı mücadele etmek, gözaltına almak, düzeni yeniden tesis etmek için gerekli teknik ve teknolojik imkanlarla donatılacağını ifade eden Darmanin, tüm siyasileri vatandaşları sükunete çağırmaya davet etti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael'in ölümüne tepki gösterenler ülke genelinde farklı kentlerde sokağa inmişti.

Araç, çöp bidonları ve farklı binaları ateşe veren eylemciler ve polis arasında arbede yaşanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2023 22:41

İLGİLİ HABERLER