Spor
  • 20.9.2024 13:50

Galatasaray, derbi için UEFA'ya başvurdu!

Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında yeterli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı konusunda çok titiz davranıyor. Yönetim en ufak bir tatsız bir durum yaşanmasını istemiyor. Bunun için her yere başvuruldu. Hatta iddialara göre UEFA'dan bile gözlemci talep edildi. İşte o iddianın ayrıntıları...

Galatasaray yönetiminin Fenerbahçe derbisinde çıkması muhtemel olaylar karşısında UEFA'dan temsilci talebinde bulunduğu iddia edildi. Bu iddiaya göre; sarı-kırmızılı yönetim Fenerbahçeli yöneticilerin geçen sezon kazandıkları maçtan sonra Sami Yen'e baskın düzenlediklerini iddia etti. İddialara göre ezeli rakiplerinin yöneticilerinin hafta sonunda oynanacak derbide kendilerine karşı nasıl bir tavır takınacaklarını bilmedikleri için tedirgin olduklarını bir yazı ile UEFA'ya iletti.

"CAN GÜVENLİĞİMİZDEN ŞÜPHE EDİYORUZ"

O maçtan sonra çıkan olaylarla ilgili Fenerbahçeli yöneticiler ve futbolcular aleyhine yapılan suç duyuruları ve savcıların açmış olduğu dava dosyalarının örnekleri UEFA'ya iletildi. Dikkat çekici ifadelerin yer aldığı belgeye şu not düşüldü.

* Fenerbahçe stadında can güvenliğimizden şüphe ediyoruz.

FENERBAHÇE'DEN REST: BİZE DAVRANILDIĞI GİBİ

Bu maç için hem saha içi hem koridorlar hem de tribünde çıkabilecek olası tatsızlıklarla ilgili Emniyet ve TFF'ye yapılan taleplerle ilgili bilgi ve belgeler paylaşıldı.

Fenerbahçe temsilcisi İl Güvenlik Kurulu toplantısında Galatasaray yöneticisinin serzenişlerine "deplasmanda nasıl ağırlandıysak, aynı şekilde ağırlanacaklar" diye karşılık verdi.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2024 13:52

İLGİLİ HABERLER