Spor
  • 24.9.2024 11:42

Galatasaray : Hakemler bize karşı çok kart kullanıyor

Fenerbahçe - Galatasaray maçının son yıllardaki en zevkli derbilerden biri olduğunu dile getiren Hatipoğlu, Radyospor'da Spor Kazanı programında yaptığı açıklamada, “Bizim için çok keyifli bir hafta sonuydu. Haftaya da bu keyifle başladık. Bence son yıllardaki en zevkli derbilerden biriydi. Gol pozisyonlarının bol olduğu güzel bir derbi maçı izledik. Okan Buruk hocamız bizi hep böyle rekorlara alıştırdı. Geçen sezon 14 maç üst üste kazanmıştık. Daha sonra 17 maçlık seri yakaladık. Bu defa seri sezon başına denk geldi. Umarım rekora gider ve ilk yarıdaki tüm maçları kazanarak gideriz diye ümit ediyoruz” diye konuştu.

"BİZE KARŞI ÇOK CİDDİ BİR SARI KART KULLANIMI VARDI"

Maçın kaderini etkileyecek hakemlik bir pozisyon olmadığını ifade eden İbrahim Hatipoğlu, “Başkanımız derbi mücadelesinden önce endişelerini dile getirdi. Maç ilk yarı da çok hakemlik gitmedi. Sadece rakip takımın haftalardır yaptığı propagandanın getirdiği sonuç olarak bize karşı çok ciddi bir sarı kart kullanımı varken rakibe karşı az kullanıldı. Maçın kaderini etkileyecek hakemlik bir pozisyon olmadı. 3-0’dan sonraki penaltıya kadar” ifadelerinde bulundu.

"HAKEM ÇOK FARKLI BİR SKORA GİDECEK BİR MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Fenerbahçe’ye çalınan penaltının doğru olmadığını söyleyen Hatipoğlu, “MHK’nin bu konuya çok dikkat etmesi lazım. Son yıllarda çok komik penaltılara şahit oluyoruz. 'Ceza sahası içerisindeki her temas penaltı mıdır?' Hakemlerin bunu çok iyi yorumlaması lazım. Bence hakem futbolun ruhuna aykırı bir penaltı verdi. Hiç kimsenin penaltıyı beklemediği bir anda hakem penaltı noktasını gösterdi. Herkes şaşkınlıkla birbirine baktı. Hakem çok farklı bir skora gidecek bir maçın kaderini değiştirdi” dedi.

"HAKEMLERDEN DÜRÜST VE ADİL BİR YÖNETİM BEKLİYORUZ"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz sezonki Trabzonspor maçının ardından başkanımız, Atilla Karaoğlan'la ilgili açıklamalar yapmıştı. İsimlerden bağımsız olarak hakemlerden dürüst ve adil bir yönetim bekliyoruz. Burada önemli olan gördüklerini çalmaları. Bu sezon hakemlerden en azından geçmişte hatalarını yapmamalarını bekliyoruz. Başkanımız endişelerini dile getirmişti. Haksız olmadığı da ortaya çıktı.”

"MOURINHO OLUNCA YABANCI BASININ DAHA ÇOK İLGİSİNİ ÇEKTİ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun Roma’daki serüveninin aynısını Türkiye’de yaşadığını ifade eden Hatipoğlu, “Fenerbahçe Galatasaray derbileri dünyanın çok ilgisini çeken, milyonlarca insanın, tüm futbol dünyasının takip ettiği bir derbi. İşin içinde Mourinho olunca yabancı basının daha çok ilgisini çekti. Özellikle İtalya’da. Biliyorsunuz son Roma macerasından sonra ciddi eleştiriler aldı. Benzer şeyler Türkiye’de de olunca onlarda oldukça ilgiyle takip ediyorlar. Aslında Roma’daki serüvenini bir benzerini Türkiye’de yaşıyor. Rakibe, hakemlere her türlü eleştirilerini dışarıya yöneltirken bence kendi takımıyla ilgili detayları kaçırıyor” ifadelerinde bulundu.

"PLAY-OFF SİSTEMİ ÇOK YERSİZ BİR GÜNDEM"

Türk futbolunda play-off sisteminin olmayacağını ifade eden İbrahim Hatipoğlu, “Play-off sistemi çok yersiz bir gündem. Türk futbolunun böyle bir gündemi yok. Play-off oynanan liglere baktığımız zaman bunların hiçbiri Avrupa’nın büyük ligleri değil. Takım sayısının az olduğu, dengelerin farklı oldu birkaç tane ülkede uygulanan sistem. Biz kendimize Avrupa’nın 5 büyük ligini mi örnek alacağız yoksa daha küçük ligleri mi?” şeklinde konuştu.

"GALATASARAYLILARIN DESTEKLEMESİ BİZİM ŞAMPİYON OLMAMIZ İÇİN YETER"

İyi bir takım kurduklarını ve şampiyonluğa ulaşmak istediklerini dile getiren Hatipoğlu, “Bizim tüm konsantrasyonumuz kendi takımımızla ilgili. Biz iyi bir takım kurduğumuza inanıyoruz. İyi mücadele edeceğiz. Bundan sonraki maçlarımızda daha iyi nasıl performans gösteririz onun peşinde koşacağız. Biz Galatasaray olarak şampiyon olacağız. 25’inci şampiyonluğumuza ve 5’inci yıldızımıza ulaşacağız. Galatasaraylıların, Galatasaray’ı desteklemesi bizim şampiyon olmamız için yeter” yorumlarında bulundu.

"HEDEFİMİZ AVRUPA LİGİ’NDE DE FİNAL OYNAMAK"

UEFA Avrupa Ligi’nde Paok ile oynayacakları karşılaşmaya odaklandıklarını belirten Hatipoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Avrupa bizim için ayrı bir şey. Kuruluş amacımız Türk olmayan takımları yenmek. Derbiden sonraki tek konsantrasyonumuz Avrupa. Dün izinliydi takımımız. Onlarda dinlendi, eğlendi. Bugünkü antrenmandan itibaren Paok maçına ve Avrupa Ligi’nde konsantreyiz. Avrupa’daki ilk 4 maçımızı kazanıp 4’te 4’le başlangıç yapmak istiyoruz. Galatasaray’ın sezon başlangıcındaki hedefi hep en sonuna kadar gitmek ve şampiyon olmaktır. Hangi ligde oynarsak oynayalım. Hedefimiz Avrupa Ligi’nde de final oynamak. Bunu başarabilecek bir kadroya sahip olduğumuzu ve Okan Hoca’mızın bu başarıyı elde edebilecek bir tecrübeye ve vizyona sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu sene bizim için final sürpriz olmayacaktır.”

"OKAN HOCA BİZİM KAHRAMANIMIZ"

Teknik direktör Okan Buruk ile Avrupa’da final oynayacaklarına inandıklarını ifade eden Hatipoğlu, “Okan Hoca’yı kim nasıl değerlendirir bilmiyorum ama bizim kahramanımız. Hocamız iki sezondur rekorlarla çok büyük başarılara imza atıyor. Bu üçüncü sezonunda da bu başarıyı, bu çıtayı daha yükseğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Dünyada futbolun gelişimini çok yakından takip eden ve kendine has bir futbol anlayışıyla çok iyi yöneten bir teknik direktör. Ekibi çok kuvvetli. Onunla mutlaka Avrupa’da final oynayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.9.2024 11:44

İLGİLİ HABERLER