Spor
  • 17.9.2024 23:00

Galatasaray Kadıköy'e lider gidiyor! Gaziantep FK'yı farklı yendi

Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray sahasında Gaziantep FK'yı 3-1'lik skorla mağlup etti.

Süper Lig’de 2024-2025 sezonun heyecanı sürüyor.

Ligin 3. hafta erteleme maçında Okan Buruk’un çalıştırdığı Galatasaray ile Selçuk İnan yönetimindeki Gaziantep FK, hakem Cihan Aydın’ın düdük çaldığı maçta Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

Ev sahibi Galatasaray, rakibi Gaziantep FK'yı 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray'da yeni transferlerden Victor Osimhen, Ismail Jakobs ve Roland Sallai statü gereği erteleme maçında görev yapamadı. Gaziantep FK'de ise maçın ertelendiği tarihten sonra transfer edilen Badou N'Diaye, David Okereke, Christopher Lungoyi ve Halil Dervişoğlu statü gereği mücadelede forma giyemedi.

Maçta gol perdesini erken açan Galatasaray 11. dakikada Mertens'in pası, Barış Alper Yılmaz'ın vuruşuyla 1-0 öne geçti. Barış Alper böylece ligde üst üste dördüncü maçta da gol sevinci yaşadı ve kendi rekorunu geliştirdi.

26. dakikada Yunus Akgün bu sezon ilk golünü kaydederken Galatasaray'ı da 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Golün asisti sarı-kırmızılılarda ilk kez ligde 11'de başlayan Michy Batshuayi'den geldi.

İlk yarısı 2-0 biten mücadelede Batshuayi ikinci yarıda sahneye çıktı ve Barış Alper'in asistinde 76. dakikada topu filelere yollayarak farkı üçe çıkardı.

81. dakikada Fernando Muslera'nın öne çıktığını gören Furkan Soyalp orta sahadan attığı şık golle maçın sonucunu belirledi ve Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray ligde 5'te 5 yaparak 15 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Üst üste üçüncü kez mağlup olan Gaziantep FK ise 3 puanda kaldı.

Galatasaray Cumartesi günü derbide Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Gaziantep FK ise hafta sonu Trabzonspor'u ağırlayacak.

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 22:13

İLGİLİ HABERLER