Spor
  • 22.8.2024 12:03

Galatasaray Sadio Mane'nin peşinde

Suudi Arabistan'da forma giyen Sadio Mane için flaş bir gelişme yaşandı. Arabistan'da mutsuz olduğu bilinen Sadio Mane'nin yolu Türkiye'ye düşüyor. İşte detaylar...

2023-2024 sezonu başında Bayern Münih'ten ayrılarak birçok dünya yıldızı gibi Suudi Arabistan kervanına katılan Sadio Mane burada aradığını bulamamıştı. Basında sık sık Suudi Arabistan'da mutsuz olduğu yönünde haberler çıkan Senegalli yıldız oyuncu için çarpıcı iddia ortaya atıldı.

SADIO MANE İÇİN GALATASARAY DEVREYE GİRDİ

İngiliz devi Liverpool'da 6 başarılı sezon geçirerek yıldızını parlatan Sadio Mane, Ada ekibinde yollarını ayırarak bir diğer dünya devi Bayern Münih'e transfer olmuştu. Almanya'da kariyeri kısa süren dünya yıldızı 1 sezonluk serüvenin ardından Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmuştu. Burada da umduğunu bulamayan Mane takımdan ayrılma kararı almıştı. 32 yaşındaki oyuncu için çarpıcı bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan basınında yer alan habere göre; Süper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Sadio Mane ile prensip anlaşmasına vardı. Haberin ayrıntılarında, Cimbom'un oyuncunun kulübü Al Nassr ile pazarlıklara devam ettiği ancak bonservis bedeli konusunda hala ciddi pürüzlerin olduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılıların, Al Nassr ile anlaşması takdirde Sadio Mane'nin parçalı formaya giymeye sıcak baktığı ve her tekrardan Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğu bilgisine yer verildi.

PİYASA DEĞERİ DİBE ÇÖKTÜ

2016 yılının Temmuz ayında Southampton'dan Liverpool'a 41.2 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Sadio Mane'nin o dönem güncel piyasa değeri 20 milyon euro olarak gösteriliyordu. 2019 yılında Liverpool çatısı altında değerini 150 milyon euroya kadar çıkaran sol kanat oyuncusu için işler bu tarihten sonra tersine döndü. 1.74 boyundaki oyuncunun güncel piyasa değeri güncel olarak 15 milyon euroya kadar geriledi.

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 12:48

İLGİLİ HABERLER