Spor
  • 21.7.2021 11:08

Galatasaray'da 3 isimle ayrılık görüşmeleri başladı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, takım bütçesini zorlayan Falcao, Feghouli ve Mbaye Diagne ile ayrılık görüşmelerine başladı.

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas seçilir seçilmez tecrübeli teknik direktör Fatih Terim ile takımda kalacak ve ayrılacak isimleri için karar verdi. Sezonun başlamasına kısa bir süre kala Başkan Elmas görüşmeleri sıklaştırdı. Galatasaray'da en çok kazanan isimlerin başında yer alan Falcao ve Feghouli, yapılan görüşmelerin ardından son kararlarını Galatasaray yönetimine iletti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PSV maçı öncesi yaptığı basın toplantısında Falcao, Feghouli, Babel ve Diagne konusunda flaş açıklamalarda bulunmuştu. Terim açıklamasında, "Feghouli de, Falcao da, Babel de bizim önemli oyuncularımız. Başkanımızın 4 oyuncuyla ilgili ekonomik işareti, oyuncularımızın teknik kapasiteleriyle, verdikleri hizmetle alakası yoktu. Onlar bizim kıymetlilerimiz, Galatasaray'a hizmet etmişlerdir. Onlardan faydalanmayı düşünüyoruz. Falcao'ya 1 günlük hafif sakatlığı için izin verdik, Feghouli'ye de sıkıntı olmasın diye izin verdik. 3 arkadaşımız da bizim için değerlidir. Falcao bana geldi dün, kendisinin bizimle beraber Eindhoven maçına gelmek istediğini ifade etti, bu da beni son derece memnun etti. Bu önemli isim, inşallah şans verdiğimizde en iyi hizmeti yapacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın takım bütçesinin %48'ini oluşturduğu söylediği 4 futbolcudan üçüyle ayrılık için görüşme yapıldı. Elmas'ın; Falcao, Feghouli ve Diagne ile kendilerine takım bulmaları konusunda konuşulduğu, çok kazanan diğer isimlerden Muslera ve Ryan Babel'le ise ayrılık düşüncesinin bulunmadığı dile getirildi.

Yıllık 5 milyon euro net ücreti bulunan Falcao ile yaptığı görüşmenin olumlu bir havada geçtiği öğrenildi. 2.4 milyon kazanan ve 2 sene daha kontratı bulunan Diagne'nin da ayrılma konusunda zorluk çıkarmayacağı bildirildi. Bonuslarla 4.5 milyon euronun üzerine çıkan Feghouli'nin ise gitmek gibi bir düşüncesinin olmadığı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2021 11:09

İLGİLİ HABERLER