Spor
  • 25.8.2018 10:43

Galatasaray'da Gomis'in yerine 3 aday

Galatasaray golcü avında

Galatasaray, Arsenal’den Welbeck, Quanjian’dan Modeste, Kasımpaşa’dan da Diagne’yi kiralamak için düğmeye bastı. Bu isimlerden en az birini kadrosuna katmak isteyen Galatasaray’da sıcak temaslar sürüyor, Florya’da büyük hareketlilik var.

Galatasaray’da Bafetimbi Gomis’in 6 milyon Euro karşılığında Al Hilal’e satılmasının ardından golcü arayışı hız kazandı.

Sarı-Kırmızılılar, teknik direktör Fatih Terim’in onayladığı liste doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Gomis'in yeri için düşünülen en tepedeki isimler; Arsenal’den Danny Welbeck, Quanjian’dan Modeste ve Kasımpaşa’dan Diagne.

Yönetim, bu üç isimden en az birini kiralamak için kulüpleriyle sıcak temas halinde. Oyuncuların Galatasaray’a gelme fikrine sıcak bakmaları ise Galatasaray’ın en önemli kozu.

Modeste dünyaları istedi

Çin’den Avrupa’ya dönüş yapmak isteyen Modeste konusunda ise birçok pürüz var.

Kulübünden transfer taksitlerini alamadığı gerekçesiyle ayrılmak isteyen 30 yaşındaki forvet, FIFA’ya başvurabilir. Böylece bonservisini eline alacak olan Modeste’nin transferi daha kolay gerçekleşecek

Ancak menaceriyle yapılan görüşmede, tecrübeli futbolcunun 5 milyon Euro yıllık ücret talebinde bulunması, Sarı-Kırmızılılar’da şok etkisi yarattı.

Galatasaray Yönetimi, maksimum 3.5 milyon Euro’ya işi bitirmek istiyor.

Welbeck'i çok beğeniyor

Fatih hoca, özellikle Welbeck’in oyun stilini çok beğeniyor.

Güçlü fiziği, sprinter koşuları ve top tekniğiyle dikkat çeken İngiliz forvet, buna karşın son vuruşlarda etkisiz.

Zaman zaman çift forvet oynamayı seven Terim, Welbeck’i bir başka hücumcuyla birlikte değerlendirebilir.

Artık Arsenal’de süre alamayan Welbeck’in de, tıpkı Ndiaye gibi bedelsiz kiralanması amacıyla girişimler sürüyor.

Diagne'ye yeni formül

Önceki gün sosyal medya hesaplarından Galatasaray’ı takip etmeye başlayan Diagne için, Kasımpaşa’nın kiralama teklifini geri çevirdiği öğrenildi. Ancak bu, Sarı- Kırmızılı yönetimi vazgeçirmiş değil.

Galatasaray cephesi, bu sezon oyuncuyu bedelsiz kiralayıp gelecek sezon zorunlu bonservis ödemesi formülüyle işi bitirmek istiyor.

Daha önce Trezeguet transferi için de Kasımpaşa’nın kapısını çalan yönetim, başarısız olmuştu. Diagne için görüşmeler hafta boyunca devam edecek.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2018 10:46

İLGİLİ HABERLER