Galatasaray'ın son 24'e kalma şansı hemen hemen kesinleşti
Galatasaray, bu gece (21 Ocak 2026) oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Atlético Madrid ile deplasmanda değil, evinde 1-1 berabere kaldı. Maçın golleri erken dakikalarda geldi.
Atlético 4. dakikada öne geçti, Galatasaray 20. dakikada (Llorente kendi kalesine) eşitliği sağladı ve kalan sürede başka gol olmadı.
Bu sonuçla Galatasaray puanını 10'a yükseltti (öncesinde 9 puanı vardı). Lig aşamasında son maçını 28 Ocak 2026'da Manchester City deplasmanında oynayacak.
Bu geceki sonuçlar ve güncel istatistiksel projeksiyonlara gibi veri hesaplarının simülasyonlarına) göre: 10 puanla Galatasaray'ın ilk 24'e kalma ihtimali %99,96 seviyesinde (neredeyse garanti).
Birçok kaynakta bu beraberlik sonrası şans %99 veya üzeri olarak belirtiliyor, hatta bazı yorumlarda "neredeyse kesinleşti" deniyor.
Özetle: Bu geceki beraberlik, Aslan'ın play-off (ilk 24) şansını çok ciddi oranda artırdı ve matematiksel olarak elenme ihtimali aşırı düşük (%0,04 civarı gibi ekstrem senaryolar hariç). Son maçta Manchester City'e karşı alınacak herhangi bir puan bile bunu %100'e taşır, ama mevcut durumda bile büyük ölçüde garanti görünüyor.
Güncellenme Tarihi : 22.1.2026 00:57