Spor
  • 10.8.2021 10:16

Galatasaray'ın yeni yıldızı transferi doğruladı

Victor Nelsson, Galatasaray'a transferini doğruladı

Galatasaray, kadrosuna 8'inci takviyesini yapmaya hazırlanıyor. Genç futbolcu için resmi görüşmeler gerçekleştiren sarı-kırmızlılar transferde mutlu sona ulaştı. Yıldız futbolcu da transferi doğruladı. (Milliyet)

Süper Lig'de yeni sezonun başlamasına kısa süre kala Galatasaray'da transfer çalışmaları hız kazandı. Genç futbolcu için resmi görüşmeler gerçekleştiren sarı-kırmızlılar transferde mutlu sona ulaştı. Milliyet'in haberinde yer alan bilgilere göre; yıldız isim transferi resmen doğruladı.

Gelecek sezon ligde iddialı bir kadro kurmak için harekete geçen sarı-kırmızılılar, şu ana kadar Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey, Alexandru Cicaldau, Berkan Kutlu ve Patrick Van Aanholt ile resmi sözleşme imzalamıştı. 8. transferini bitiren Aslan resmi açıklamaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla biraraya gelen teknik direktör Fatih Terim, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve bir yabancı stoper almak istediğini açıklamıştı. Terim açıklamasında "Luyindama için olağanüstü oynarken, çaprazının kopması, onu 6-7 ay geriye attı. Her gün daha iyi olacağını düşünüyorum. Kaan Ayhan için geçen sene 2 milyon Euro versek alırdık ama bu para verilmedi. Şimdi ise fiyatı çok daha yüksek, almamız zor" ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray’ın anlaştığı ve bu hafta İstanbul’a getirip sözleşme imzalayacağı Danimarka’nın FC Kopenhag stoperi Victor Nelsson dünkü antrenman sonrası, açıklamalarda bulundu. FC Kopenhag’ın önceki gün başkent derbisinde Bröndby’yü 4-2 yendiği maçta son dakikada oyuna alınan ve taraftarına veda eden oyuncu, dün de arkadaşlarıyla birlikte çalıştı.

Danimarkalı 22 yaşındaki savunma oyuncusu Victor Nelsson, “Galatasaray’da mısın?” sorusuna, hafif bir ses tonuyla “Evet” diyerek, sarı-kırmızılı kulüple anlaştığını doğruladı.

Nelsson’un, idman öncesinde, eski Göztepeli futbolcu Kamil Wilczek ile saha içinde 10 dakika baş başa konuşması dikkat çekti. Victor Nelsson, 1.5 saat süren antreman boyunca belli bir tempoda performans gösterirken, hızlı, fizik olarak kuvvetli ve pozisyonlara karşı ön görülü olduğu görüldü.

Antrenman bitiminde Nelsson, “İstanbul’a ne zaman gidiyorsun?” sorusunu gülümseyerek geçiştirirken, Galatasaray formasıyla fotoğraf konusunda ise temkinli davrandı. Sarı-kırmızılı formayı görünce yüzünde bir tebessüm oluşan Nelsson, formayla fotoğraf çektirmeye, “Biraz bekleyelim” dedi.

Bu arada Nelsson, eski Göztepeli Kamil Wilczek ile Yunanlı savunma oyuncusu Marios Oikonomou, Türkçe olarak, “Çok güzel, çok güzel” diyerek genç futbolcunun Galatasaray’ın transferine olumlu baktıklarını gösterdi.

Galatasaray, Danimarkalı futbolcu Victor Nelsson ile 5 yıllık anlaştı. 22 yaşındaki savunma oyuncusuna yapılması gereken ücreti de 5 yıla yayan sarı-kırmızılı yönetim, kısa süre içinde imzaları atarak transferi resmen duyuracak.

Geçen sezon ligde Kopenhag’ın en istikrarlı isimleri arasında görünen Nelsson, sadece koronavirüs nedeniyle iki maçı kaçırmış, onun ardından oynanan diğer iki karşılaşmada da kadroda bulunmasına rağmen tedbiren kulübede oturmuştu. Danimarkalı oyuncu, son karşılaşmada ise kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Hem Ümit Milli hem de Danimarka Milli Takımı’nda da forma giyen genç savunmacı için Premier Lig ekipleri Burnley ve Crystal Palace da devredeydi.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2021 10:18

İLGİLİ HABERLER