Bilim
  • 28.5.2007 12:01

GARAJDA YAPTIĞI HELİKOPTERİ İLE UÇMAK İÇİN MÜHENDİS BEKLİYOR

ORHAN AKIN
BURSA- Bursa'da evinin garajında kendi imkanları ile tek kişilik helikopter yapmayı başaran demirci ustası, helikopterinin uçmak için son kontrolünü yapacak mühendisi arıyor.
Eski bir araba motorundan yaptığı helikopterinin tamamladığını ancak son kontrollerini yapacak mühendis aramasına rağmen kendisine muhatap bulamadığını söyleyen 2 çocuk babası demirci ustası İlhan Yıldız (36), "Bu kadar emek vermeme rağmen, son kontrolleri yaptırabileceğim bir muhatap bulamadım. Eğer 1 ay içerisinde bulamazsam, meraklısına helikopteri maliyetine satabilirim" dedi.
Endüstri Meslek Lisesi mezunu İlhan Yıldız, "Türk Yıldızı" adını verdiği tek kişilik helikopterinin yüzde 95'ini tamamladığını ifade ederek, "Bir yıldır süren çalışmalarla helikopteri tamamlamayı başardım. Ancak artık heyecanımı yitirmeye başladım. Uzun zamandır uçuş için yapılması gereken kontroller için mühendis arıyorum. 10 bin YTL'den fazla yaptığım masrafın boşa gitmesini istemiyorum. 10 yıl önce yaptığım ilk helikopteri de sırf bu yüzden hurdaya vermiştim. Bunun da hurdaya gitmesini istemiyorum"
diye konuştu.
Ümidinin her geçen gün azaldığını anlatan Yıldız, tek korkusunun bağlantı kayışları olduğunu, ona da mühendislerin onay vermesinden sonra yaz aylarında uçmayı planladığını sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:43

İLGİLİ HABERLER