Spor
  • 12.8.2017 00:03

Gary Medel, İstanbul'da

Beşiktaş'ın transferi için görüşmelere başladığı İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'de forma giyen Şilili milli futbolcu Gary Alexis Medel Soto, İstanbul'a geldi.

İtalya'nın Milano kentinde siyah-beyazlı kulübün yöneticileri Umut Güner, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve idari menajer Ali Naibi ile transfer görüşmesi yapan 30 yaşındaki futbolcu, özel uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir grup Beşiktaş taraftarı tarafından karşılandı.

Taraftarların büyük ilgisi, sevgi gösterileri ve tezahüratları arasında yoğun güvenlik önemleri eşliğinde güçlükle ilerleyen Medel, kendisini bekleyen özel araçla havalimanından ayrıldı.

Medel, yarın sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra öğle saatlerinde Vodafone Park'ta resmi sözleşmeyi imzalayacak.

BORSAYA BİLDİRİLDİ
Beşiktaş, İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'de forma giyen Şilili milli futbolcu Gary Alexis Medel Soto'nun transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, "Gary Alexis Medel Soto'nun transferi konusunda kulübü Inter ile görüşmelere başlanmıştır." denildi.

Şili Milli Takımı'nda da forma giyen 30 yaşındaki futbolcu, stoper ve ön libero mevkilerinde oynuyor.

Medel, son 3 sezon formasını giydiği Inter'de toplam 91 lig maçına çıkarken, 1 gol attı.

VİDEODA NOAH SÜRPRİZİ

Beşiktaş, Gary Medel transferini 'Come to Beşiktaş' videosuyla duyurdu. Videoda, Atiba'nın minik oğlu Noah'ın yer alması dikkatlerden kaçmadı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINA MESAJ
Yöneticilerle birlikte özel uçakla İstanbul'a gelen Şili'li futbolcu siyah-beyazlı taraftarlara "I'm coming to Beşiktaş" (Beşiktaş'a geliyorum) mesajını gönderdi..

GARY MEDEL KİMDİR?

3 Ağustos 1987 doğumlu Medel, futbola ülkesi Şili'de, Universidad Catolica'da başladı.

Defansa dönük orta saha oyuncusu olarak burada gösterdiği performans, Güney Amerika'nın en köklü kulüplerinden Boca Juniors'un dikkatini çekti ve Medel, 2009 yılında Boca'nın yolunu tuttu.

Kariyer çizgisi sürekli yükselince Boca'da çok uzun kalmadı. 2011 yılında 3 milyon euro La Liga'nın güçlü ekibi Sevilla'ya transfer oldu.

Gary Medel Messi Sevilla Barcelona

2013 yılında ise sürpriz bir transferin odağında yer aldı. Premier Lig'de oynama hevesi onu Cardiff City'ye götürdü. Medel'e 11 milyon pound ödeyen Galler ekibi, kulüp tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirmiş oldu.

Cardiff lige tutunmayı başaramayınca Medel'in orada kalması için bir neden kalmamıştı. 2015'te 10 milyon pound ile Inter'e gitti. Burada klasik defansif orta saha oyuncusu rolünden stoperliğe evrildi.

Medel orta alandaki sert ve hırslı futbolu nedeniyle Şilili Gattuso ve Pitbull gibi lakaplara sahip.

Bu sert futbol nedeniyle hakemden kart görmeye de alışkın. Kırmızı kartlardan uzak kalmayı pek başaramayan 30 yaşındaki oyuncu, 2015 yılında Neymar'a yaptığı çok sert hareket ile uzun süre futbol gündeminde kalmıştı. Neymar maçın ardından "Medel'in kim olduğunu bilmiyorum ama burası UFC (bir dövüş organizasyonu) değil" açıklamasını yapmıştı.

Medel'i sadece sert futbol ile anmak doğru olmaz. Top çalma konusunda oldukça yetenekli olan Şilili yıldız, Sevilla'dayken özellikle Barcelona maçlarında rakibin hücum hattına sorunlar çıkarmayı bildi.

Neymar Gary Medel Brazil Chile Intl Friendly 29032015

En golcü sezonlarını 2009-10'da Boca Juniors ve 2012-13'te Sevilla'da yaşadı. Bu iki sezonda 7'şer gol atan Medel, son üç sezonda ise, savunmadaki ağırlığının artmasıyla, sadece 2 gol bulabildi.

Orta sahadan stoper bölgesine evrilmesi, geçtiğimiz sezon gerçekleşti. Stefano Pioli, savunmanın göbeğine çare bulamayınca Medel'i buraya çekti. Medel'in stoperde sırıttığı söylenemez. Javier Mascherano'nun Barcelona'da yaşadığı sürecin bir benzerini yaşayan Gary Medel, zamanında hamle yeteneği ve sağlam içgüdüleriyle savunmada iş yapıyor ama 1.71cm'lik boyu, tıpkı Mascherano'da olduğu gibi, hava toplarında zorlanmasına sebebiyet veriyor.

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, bu nedenle, onu stoperden daha çok, artık yıpranan Atiba Hutchinson'ın yerine ön liberoda değerlendirebilir.

2008 yılında Şili'de yılın futbolcusu seçilen Gary Medel, ülkesinin yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri.

Şili Milli Takımı formasını 105 kez terletti - bu alanda 4. sırada yer alıyor. Dünya Kupası'nda toplam 7 maça çıkan Medel, bu yaz Rusya'da düzenlenen Konfederasyonlar Kupası'nda da ülkesini temsil etti.

Şili'nin vazgeçilmezlerinden olan başarılı futbolcu, 2015 ve 2016 yıllarında Copa America zaferleri yaşadı ve iki organizasyonda da Turnuvanın En İyi 11'inde yer aldı.

Gary Medel with Chile shirt

Kulüp kariyeri, milli kariyeri kadar başarılı olmasa da, gittiği her takımda bir 11 oyuncusu olmayı başardı.

Geçen sezon dizinden geçirdiği bir operasyon nedeniyle 50 gün futboldan uzak kalması dışında ciddi bir sakatlık geçmişi de bulunmuyor.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2017 23:58

İLGİLİ HABERLER