Gündem
  • 5.6.2024 11:20

Gazze'de 8 bin 289 İsrail askeri engelli kaldı.. İşte yaralı asker sayısı

El Kassam Tugayları, Beyt Lahia'da daha önce düzenlenen pusuda düşen İsrail kuvvetlerinin yeni görüntülerini yayınladı..


İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 16 Kasım'da meydana gelen ve Beit Lahia, Gazze Şeridi'nin kuzeybatısında Şafii bölgesindeki şgal güçlerini hedef alan önceki pusudan geride kalan askerlerin teçhizatlarının içeren bir video klip yayınladı. 

El Kassam, hedef alınan iki İsrail cipinin, bir M16 tüfeğinin ve işgal askerlerine ait bazı kask ve teçhizatın parçalarını sahnelerde yayınladı.

Parçalardan, askerlere yönelik saldırının şiddetli olduğu, askeri araçların uçan parçaları ve geride bıraktıkları kalıntılar göz önüne alındığında yüksek patlayıcı patlayıcıların kullanılmış olabileceği görülüyor.

7 Ekim'den bu yana 20 bin İsrail askeri yaralandı, 8.298 kişi sakat kaldı: Raporlar

İsrail medyası ve hastane kayıtları, Gazze'de Filistin Direnişi'ne karşı yaşanan çatışmalarda 20.000 işgal askerinin yaralandığını gösteriyor.

İsrail Kanal 12, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 20.000 işgal askerinin yaralandığını , 8.298'inin engelli olarak sınıflandırıldığını ve bu verilerin "en yüksek sayı" olduğunu ortaya çıkardı. 

The hidden cost of Israel - Hamas war: Number of wounded Israeli soldiers  grows | AP News

İsrail medyası ve resmi hastane kayıtları İsrail saflarında çok sayıda yaralı olduğunu ortaya koyarken , işgal ordusu sansür politikasının bir parçası olarak gerçek kayıpları kabul etmeyerek kayıplarını gizlemeye çalışıyor. 

Mescid-i Aksa Tufanı 239. gününde devam ederken, Gazze'deki çatışmalarda son 24 saatte 14 işgal askerinin yaralanması nedeniyle İsrail askerlerinin toplam ölü ve yaralı sayısı da artmaya devam ediyor. 

İşgal ordusu, "yayın izni" maddesi kapsamında, 7 Ekim'den bu yana 3.657 İsrail askerinin yaralandığını, bunların 1.843'ünün Gazze'deki kara işgalinden bu yana yaralandığını açıkladı. 

2024 yılı sonuna kadar 20.000 asker engelli başvurusunda bulunacak 

İsrailli Calcalist web sitesinin bildirdiğine göre, Ocak ayında İsrail işgal ordusu, Gazze savaşı sırasında meydana gelen yaralanmalar nedeniyle askerler tarafından 2024 sonuna kadar 20.000'e kadar sakatlık başvurusu almayı beklediğini duyurdu .

Rapora göre İsrail Güvenlik Bakanlığı, "2024 yılında engelli olarak kabul edilecek ve ordunun rehabilitasyon birimine yerleştirilecek" askerlerin sayısını tahmin etmek amacıyla askeri operasyonlar ve önceki savaşlar sırasında meydana gelen asker yaralanma vakalarını incelemek üzere harici bir şirketle sözleşme imzaladı.

Gazze'deki savaş, İsrailli üst düzey askeri ve siyasi yetkililer tarafından "beklenmeyen" ve "şaşırtıcı" olarak tanımlanan şiddetli Filistin Direnişi ve operasyonel karmaşıklık nedeniyle işgalci taraf için insan gücü açısından çok maliyetli oldu.

Bu durum, İsrail ordusunun, özellikle askerlerinin sakatlık ve amputasyonlar da dahil olmak üzere ağır yaralanmalarının yanı sıra vücutlarının çeşitli yerlerinde şekil bozuklukları ve yanıklar başta olmak üzere, öngörülemeyen yansımalarıyla boğuşmasına neden oldu. Bu yaralanmalar İsrail yetkililerine ciddi maliyetlere neden oluyor.

Güncellenme Tarihi : 5.6.2024 11:00

İLGİLİ HABERLER