Gündem
  • 25.7.2024 10:47

Gazze'de bulunan Yahudi doktor gördüğü dehşeti CBS'de anlattı.. Bütün çocuklar başlarından vurulmuştu bu kazara olmaz

Gazze'de bulunan Amerikalı Yahudi doktor: İsrail ordusu çocukları kasten öldürdü, hayatımızda bundan daha korkunç sahne görmedik
Amerikalı Yahudi doktor Mark Perlmutter, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde çocukları kasıtlı olarak keskin nişancı ateşiyle öldürdüğünü belirterek, toplumun tanık olduğu tüm felaketlerin, Gazze'de henüz ilk haftasında sivillere karşı gördüğü katliamlarla eşdeğer olmadığını kaydetti. CBS American'ın bildirdiğine göre .

Amerikalı Yahudi doktor, Kuzey Carolina'dan ortopedi cerrahı ve Uluslararası Cerrahlar Koleji'nin başkan yardımcısı Dr. Mark Perlmutter, Nisan ayının sonundan Mayıs 2024'ün ilk yarısına kadar Gazze'de gönüllü olarak çalıştı.

Amerikalı Yahudi doktor, sivil kurbanların çoğunluğunun çocuklar olduğunu açıklayarak, şunları ekledi: "Daha önce benzeri görülmemiş bir sayıda çocuğun yandığını gördüm ve hayatımda gördüğüm gibi parçalanmış çocuklar görmedim. Gazze'de."

"Parçalanmış cesetler gördüm"

Sözlerine şöyle devam etti: "Binaların altında parçalanmış, ezilmiş cesetler gördüm. Küçük çocuklardan parmak büyüklüğünde parçalar çıkardık, keskin nişancı mermileri de vardı. İki kez vurulan çocukları tedavi ettim."

Perlmutter, "Gazze'deki çocukların keskin nişancılar tarafından mı vurulduğunu söylüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Elimde iki çocuğa ait belgeler var, bunlardan biri tam göğüs bölgesinden ve doğrudan göğsünden vurulmuş. başın yan tarafı.”

Şöyle ekledi: "Küçük bir çocuğa, bir keskin nişancının iki kurşunu kazara isabet etmez."


Perlmutter, bu durumun bölgedeki masum çocuklara yönelik hedeflenen şiddetin düzeyine ilişkin kasvetli bir tabloyu yansıttığını belirterek, bunun insanlığa karşı kabul edilemez bir suç olduğunu vurguladı.

Sert ifadesi aynı zamanda İsrail ordusunun sivillere, özellikle de Gazze'deki çocuklara yönelik ağır ihlallerini de gösteriyor. Amerikan kanalına göre, uluslararası topluma hayatları ve temel insan haklarını korumak için hızlı bir 


Çocukların keskin nişancılıkla öldürüldüğünü doğrulayan ifadeler

Ayrıca Gazze'de yirmiden fazla doktor geçtiğimiz günlerde Sunday Morning gazetesine çocukların kurşunla yaralanması sonucu oluşan yaralanmalar hakkında konuştu.

Amerikalı bir doktor, gördüklerini doğrulamak için CT tarama görüntülerini incelediğini, çünkü "bu kadar çok sayıda çocuğun başından kurşun yarasıyla tek bir hastaneye kabul edilebileceğine inanmadığını", bazı olayların videoyla belgelendiğini kaydetti. .

BM raporlarına göre şu ana kadar Gazze nüfusunun yüzde 80'inden fazlası yerinden edilmiş, binaların büyük çoğunluğu yıkılmış, bu da çocukların psikolojik sağlığını büyük ölçüde etkilemiştir.

Çocukların psikolojik yaralarına değinen Dr. Perlmutter, şu soruyu sordu: "Bir çocuk, ailesinin gözleri önünde yok edilmesini görmeye nasıl katlanabilir?... Bu 



 

Güncellenme Tarihi : 25.7.2024 10:55

İLGİLİ HABERLER