
Gazze'de İsrail güçlerinin çekildiği bölgelerde 100 sivilin cesedi bulundu
Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Teşkilatı bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde enkaz altından yaklaşık 100 cesedin çıkarıldığını bildirdi. Cesetlerde İsrail işgal güçlerinin sahada gerçekleştirdiği infaz izlerinin bulunduğu kaydedildi.
Sivil Savunma sözcüsü yaptığı açıklamada, ekiplerin saldırının önceki aşamalarında enkaz altında kalan yaklaşık 10 bin kişinin cesedini çıkarmaya devam ettiğini söyledi. Sözcü, "arama çalışmalarının büyük yıkım ve ekipman eksikliği nedeniyle feci koşullar altında yürütüldüğünü" kaydetti.
Öte yandan Gazze Sivil Toplum Ağı, sivillerin ve kurtarma görevlilerinin hayatını tehdit eden yeni bir insani felaket uyarısında bulunarak, işgal güçlerinin geride bıraktığı patlayıcı cihazları ve diğer malzemeleri sökmek üzere uzman ekip ve ekipman gönderilmesini talep ettiğini açıkladı.
Gazze Belediyesi sözcüsü ayrıca şehrin altyapısının tamamen çökmekle karşı karşıya olduğunu belirterek, Gazze'deki her sokağın bombardıman nedeniyle hasar gördüğünü ve ağır iş makinelerinin yüzden 85'inden fazlasının işgal tarafından tahrip edildiğini, bunun da yolları temizleme, atık toplama ve kanalizasyon arıtma çabalarını engellediğini kaydetti.
Belediyenin uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde belediyelerin yeniden inşası için üç aşamalı bir plan sunduğunun altını çizerek, "büyük bir baskı altında ve neredeyse tamamen kaynak eksikliği içinde çalışmalarına rağmen mevcut aşamada içme suyu sağlamanın ve yolları açmanın en önemli öncelikler olduğunu" açıkladı.
Kaynak: Mepa News
Güncellenme Tarihi : 12.10.2025 18:46