Gündem
  • 21.6.2024 17:02

Gazze'de pencerede ayin yapan İsrail askeri roketle vuruldu

İsrail askerleri için kaçınılmaz son: Gazze'de ayin yaptı, Kassam roketiyle öldü

Gazze Şeridi'nin merkezinde işgal ettikleri binada Yahudi ayini yapan İsrail askerleri, roket salvolarıyla öldürüldü. Filistinli mücahidler, Gazze'nin bütün cephelerinde soykırımcı İsraillere karmaşık pusular düzenlemeye başladı.

Filistin’in Gazze Şeridi’ne giren İsrailli teröristler sivillere ölüm yağdırırken silahlı mücahidler karşısında bozguna uğramaya devam ediyor. Gazze Şeridi’nin merkezindeki Netzarim koridorunda İsrail ordusunun askerî üsse dönüştürdüğü bir binayı saptayan mücahidler, günler süren hassas çalışmaların ardından 20 Haziran’da binayı havan toplarıyla ateş altına aldı.

YAŞATTIKLARINI YAŞADILAR

Hava saldırılarıyla katlettikleri Gazzeli masumların yaşadığı acıyı yaşayan İsrailli askerler, başlarına inen havan toplarıyla çil yavrusu gibi dağıldı. İlk belirlemelere göre 7 İsrail askeri etkisiz hale getirildi.

İsrail ordusu, Netzarim koridoruna havan mermisinin düşmesi sonucu 9203 Taburu’ndan 2 askerin öldüğünü kabul etti. İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (İDF) açıklamasında, aynı saldırıda 3’ü ağır 5 askerin yaralandığı belirtildi.

SON AYİN

Havan topu saldırısında ölen İsrial askerlerinden Saadia Yaakov Deri’nin, vurulmadan saatler önce Yahudi ritüelleriyle ayin gerçekleştirdiğine ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Gazze’de işgal edilen binada sivilleri katleden İsrail askerinin, Yahudi erkeklerin dua esnasında kollarına sardıkları deri şeritleri içeren “tefilin” ile görüntü verdiği kaydedildi.

Saadia Yaakov Deri, ayinden saatler sonra vuruldu. İsrail askeri Yaakov’dan geriye, yerinden edilmiş bir Gazzelinin evinde tefilin yerleştirip Yahudi ayini yaptığı fotoğraf kaldı.

TANKTAN ÇIKIP KAÇTILAR, KASSAM’A AVLANDILAR

Gazze Şeridi’nde kurtuluş savaşı veren Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları, başarılı operasyonlarını sürdürüyor.

Kassam Tugayları, Gazze Şehri’nin güneyindeki Zeytun Mahallesi’nde İsrail ordusunun komuta ve kontrol merkezi olarak kullandığı yapıyı ağır havan toplarıyla vurdu. Mücahitler, İsrail ordusunun ölü ve yaralılarını tahliye etmek için iki “Black Hawk” ve “Yas'ur” helikopterinin indiğini gözlemledi.

REFAH'TA DESTANSI DİRENİŞ

Kassam Tugayları Gazze Şeridi’nin her noktasında varlığını sürdürüyor...

Kassam Tugayları, Refah kentindeki Şabura kampına giren 2 İsrail tankını Yasin 105 roketiyle imha etti. Tankların içindeki siyonist mürettebatın kampın ara sokaklarına kaçıştığı fakat Kassam mücahidlerinin sıkı takibiyle öldürüldükleri bildirildi.

Şabura Kampı’ndaki İsrail askerleri ve araçlarına yönelik önceden hazırlanmış karmaşık pusunun devamı da geldi.

Şabura Kampı’ndaki sivilleri savunan Kassam mücahidleri, Yasin 105 roketleriyle 2 adet “Eitan” tipi İsrail askerî aracı havaya uçurdu.

Birçok askerin etkisiz hale getirildiği pusuda, ölü ve yaralı askerleri tahliye etmek için helikopterlerin iniş yaptığı gözlemlendi.

İSRAİL HELİKOPTERLERİ ÖLÜ VE YARALI TAŞIMAK İÇİN TUR ÜSTÜNE TUR YAPIYOR

Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri’nin ortak operasyonunda, Refah’ın merkezindeki Şabura kampında toplanan düşman araçları havan toplarıyla hedef alındı.

Kassam Mücahidleri, Refah’ın batısındaki Tel el-Sultan mahallesinde birkaç gün süren izleme operasyonlarının ardından siyonist zırhlı birliğe sıkı bir pusu kurmayı başardı. İsrail ordusuna ait araçların geçiş güzergahının altına yerleştirilen büyük patlayıcı gücüne sahip özel mayın, sabahın erken saatlerinde infilak ettirildi. Parçalara ayrılan Merkava tankının içindeki bütün mürettebatın öldüğü bildirildi. Kassam Tugayları Askerî Enformasyon Dairesi’nden yapılan bildiride, İsrail’in ölü askerlerin cesetleri ve tankın enkazının tahliye işlemlerinin saatlerce sürdüğü gözlemlendi.

EBU UBEYDE’DEN AÇIKLAMA: ELİMİZDE DAHA FAZLASI VAR

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Refah Şeridi'nde gerçekleştirilen spesifik operasyonun ardındna yazılı açıklama yayınladı. Ebu Ubeyde'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün Refah'ta yürüttüğümüz karmaşık ve niteliksel operasyon, düşmanın direnişimiz karşısındaki başarısızlığının yeni bir teyidi ve ordusuna acı bir darbedir... Ve elimizde daha fazlası var.

Düşmana acı dolu saldırılarımız nerede olursa olsun devam edecek ve işgal ordusu Allah’ın izniyle topraklarımızın her yerinde ölüm pusularından başka bir şey bulamayacaktır."

Güncellenme Tarihi : 21.6.2024 17:06

İLGİLİ HABERLER