Gündem
  • 19.6.2024 13:57

Gazze'den dönen bir asker daha intihar etti

İsrail ordusunda görevli bir asker döndükten yalnızca iki gün sonra herkesin önünde intihar ettiği bildirdi.
Gazze7de sürekli ölüm korkusu yaşayanv e arkadaşlarının vurulma anlarını izleyen İsrail askerlerinin tamamında psikolojik bozukluk gövrülüyor. Geçenlerde bir kaç İsrail askeri intihar etmişti. Şimdi onlara bir yenisi daha eklendi

İbranice yayın yapan Hadashot Bezaman'ın haberine göre , dün yasadışı Or Yehuda yerleşiminde yaşayan 21 yaşındaki asker, Ares Caddesi'nde intihar etti. Gazze Şeridi'nde görev yapan İsrail Savunma Kuvvetleri yedek kuvvetlerinin bir üyesiydi ve yalnızca iki gün önce terhis edilmişti.

Bir hafta önce İbranice site Walla , yedek asker Eliran Mizrahi'nin Gazze'deki savaşa dönmemek için intihar ettiğini bildirdi . Yayın, Mizrahi'nin Gazze'de 78 gün boyunca ekskavatör sürücüsü olarak çalıştığını ve travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını açıkladı.

Açıklamada, askerin "Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta göreve döneceği ancak bundan önce intihar ettiği" belirtildi. Daha önce aktif görevdeyken işlediği suçların fotoğraflarını yayınlamış ve kuşatma altındaki Filistin topraklarındaki vahşi eylemleriyle övünmüştü.

Daha önce Haaretz , savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana on subay ve askerin intihar ettiğini açıklamış, ancak ordunun konuyu örtbas ettiğini iddia etmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.6.2024 14:02

İLGİLİ HABERLER