Dünya
  • 27.3.2024 11:02

Gazze'ye yardım bile öldürüyor..

Gazze'de yardım dahi insanları öldürüyor: Havadan yardım nedeniyle 12 kişi boğuldu, 6 insan ezildi ve toplam 18 Filistinli hayatını kaybetti. Havadan atılan yardımlardan da 5 Filistinli yaşamını yitirmişti..

Yardım toplamak için sahilde toplanan Filistinliler, 25 Mart 2024'te Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir uçak tarafından vurularak düşürüldü.

Gazze'de ülkelerin havadan yardımı dahi Filistinlileri öldürüyor. Havadan yardıma erişmeye çalışan Gazzeliler ya denizde boğuluyor ya da ezilerek ölüyor.

Hamas, Gazze’ye havadan bırakılan yardımların bazılarının denize düştüğü yardımlara ulaşmak isteyen 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği, 6 Filistinlinin ise farklı noktalarda çıkan izdiham sonucu yaşamını yitirdiği açıkladı. Bölgeye havadan yardım operasyonlarının durdurulması istendi.

"Boğulma ve izdiham"... Gazze'de yardım toplayan 18 Filistinli hayatını kaybetti

Hamas hükümetinin enformasyon ofisi Salı günü, yıkıcı bir savaşa sahne olan Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, denizden ve karadan uçaklarla atılan yardımları toplamaya çalışan 18 kişinin öldüğünü doğruladı.

Kaynak, onlarca aç vatandaşın uçaklarla denize atılan yardımları almak için denize girdiği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 12 kişinin boğulduğunu söyledi.

Agence France-Presse'nin haberine göre, devam eden kıtlık nedeniyle, uçakların hatalı şekilde düşürdüğü yardımları almaya çalışırken birden fazla yerde yaşanan izdiham sonucu 6 vatandaş daha hayatını kaybetti.

Salı günü erken saatlerde, Gazze Şeridi'ndeki Hamas Sağlık Bakanlığı, uçaklarla paraşütle atılan ve denize düşen yardımları getirmeye çalışırken yedi Gazzeli'nin öldürüldüğünü doğruladı.

Bakanlık, bunlardan birinin Salı günü şafak vakti "Gazze Şeridi'nin kuzeyinde denizde boğularak yaralanması sonucu" hayatını kaybettiğini, diğer altı kişinin ise Pazartesi günü "Gazze Şeridi'ndeki uçaklardan atılan yardımları almaya çalışırken" boğulduğunu söyledi. deniz." 

Aynı olayda 6 kişi daha yaralandı.

El Hurra web sitesi, Hamas'ın bağımsız kaynaklardan aktardığı bilgilerin doğruluğunu doğrulayamadı.

Agence France-Presse'e göre, İsrail ile Hamas arasında devam eden savaş nedeniyle halkın açlığın eşiğinde olduğu Gazze Şeridi'ne karadan girilen yardım eksikliğini telafi etmek için neredeyse her gün hava yoluyla yardım atılıyor.

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda ise can kaybı 32 bin 414’e yükseldi.

إدانة دولية واسعة ومطالب بفتح تحقيق في مقتل أكثر من 110 فلسطينيين خلال  توزيع مساعدات بغزة
مقتل 5 جراء إسقاط طائرات مدنية لمساعدات «بشكل خاطئ» في غزة
فلسطينيون تجمعوا على شاطئ في غزة بانتظار مساعدات تلقيها طائرات فوق المنطقة
Güncellenme Tarihi : 27.3.2024 11:20

İLGİLİ HABERLER