Spor
  • 8.1.2022 10:20

Gedson Fernandes ve Benfica ile anlaşma sağlandı

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarı perdesini bugün açacak olan Galatasaray'da idareciler ara transfer ve tescil dönemi öncesi transfer çalışmalarına ağırlık verdi. Sarı-kırmızılı takımın Ocak ayında transfer ettiği ilk isim belli oldu. Süper Lig devinin tecrübeli futbolcunun kiralanması konusunda kulübü ve oyuncuyla anlaşma sağladığı öğrenildi. İşte Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray'ın ilk transfer hamlesi...

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu namağlup bitiren Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda ise bu sezon istenilen seviyede performans gösteremedi. Sarı-kırmızılı takımda idareciler ve teknik heyet, 12 Ocak'ta başlayacak olan ara transfer ve tescil dönemi için çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılıların yıldız futbolcunun transferi konusunda oyuncu ve kulübüyle el sıkıştığı öğrenildi. Galatasaray'ın ilk transferinin sözleşme detaylarına ulaşıldı. İşte son dakika transfer gelişmesinin ayrıntıları...

TRANSFERE AĞIRLIK VERİLDİ 

Galatasaray'da yönetim ve teknik heyetin raporu doğrultusunda transfer çalışmaları oldukça hızlandı. Sarı-kırmızılıların Ocak ayı transfer döneminde kadrosuna katacağı ilk isme ulaşıldı. Öte yandan tecrübeli futbolcuyla yapılacak anlaşmanın mali detayları da netlik kazandı.

GEDSON, G.SARAY'DA 

Galatasaray Kulübü, Fatih Terim'in ısrarla istediği Gedson Fernandes transferini dün tamamladı. Sarı-kırmızılılar eski futbolcusu Gedson Fernandes'in transferi konusunda Portekiz Ligi ekibi Benfica ile anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılıların Gedson Fernandes ve Benfica'ya ödeyeceği rakamlar da netleşti.

TERİM ISRARCI OLDU 

Sarı-kırmızılılarda sezon başından bu yana devam eden orta saha sıkıntısından dolayı Fatih Terim'in Gedson Fernandes transferini çok istediği belirtildi. Tecrübeli teknik adamın yönetimle görüştükten sonra bu transferin gerçekleştiği öğrenildi. Sarı-kırmızılılar dün yapılan son görüşmenin ardından Gedson Fernandes'i kadrosuna kattı.

1.5 YILLIĞINA KİRALANACAK 

Gedson Fernandes'in Galatasaray tarafından 1,5 yıllığına kiralık olarak kadroya dahil edileceği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların Portekizli oyuncunun kiralık transferi için Benfica'ya ödeyeceği rakam da belli oldu.

1.5 MİLYON EURO ÖDENECEK

Galatasaray Kulübü; Gedson Fernandes'in kiralık olarak transfer edilmesi için Benfica'ya toplamda 1 milyon 500 bin euro kiralama bedeli ödeyecek. Öte yandan 22 yaşındaki tecrübeli orta sahanın Galatasaray'dan kazanacağı ücret de belli oldu.

YARIM SEZON İÇİN 900 BİN EURO 

Ocak ayında Galatasaray'a transfer olacak olan Gedson Fernandes'in sarı-kırmızılılardan sezon sonuna kadar 900 bin euro maaş alacağı öğrenildi. Portekizli orta sahanın 2022-2023 sezonunda kiralık olarak forma giyeceği dönem için de Galatasaray'dan 1 milyon 800 bin euro garanti ücret kazanacağı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 8.1.2022 10:23

İLGİLİ HABERLER