Asayiş
  • 17.9.2024 22:12

Genç doktora sedyede tecavüz etti!

Türkiye'nin konuştuğu iğrenç olay Kırklareli Lüleburgaz'da meydana geldi. Özel bir hastanenin başhekimi olan Abdullah Çiftçi kadın doktor E.V.'ye tecavüz etti. Sapık başhekime 15 yıl hapis cezası verildi. Bunun üzerine Çiftçi, istinaf mahkemesine gitti. Son kararı ise Yargıtay söyledi.

Başhekim doktora tecavüz etti. Türkiye'nin konuştuğu olay 30 Mayıs 2020'de Kırklareli Lüleburgaz'da gerçekleşti. Özel bir Hastanede görev yapan yabancı uyruklu kadın doktor E.V. polise gitti. Başhekim Abdullah Çiftçi'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Kadın doktor ifadesinde, sevgilisinden ayrıldıktan sonra başhekimin kendisine rahatlaması için bir ilaç verdiğini ve aynı gün acil serviste çalıştığı sırada yanına gelerek, aynı ilaçtan ikinci kez verdiğini söyledi.

Türkiye sapık başhekimi konuşuyor! Genç doktora sedyede tecavüz etti!

Başhekim Abdullah Çiftçi'nin kendisini akşam içki içmek için odasına davet ettiğini anlatan E.V., ısrarları üzerine bir bardak şarap içtiğini, daha sonra da devam ettiğini belirtti.

 

Türkiye sapık başhekimi konuşuyor! Genç doktora sedyede tecavüz etti!

SEDYEDE CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU!
Kendisini kötü hissettiğini anlatan E.V.., başhekimin odanın kapısını ve ışıklarını kapatıp, kendisine sedye üzerinde cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Türkiye sapık başhekimi konuşuyor! Genç doktora sedyede tecavüz etti!

E.V., halsiz olduğu için direnemediğini ve bu yüzden yardım istemek için çığlık atamadığını söyledi. Şikayet üzerine gözaltına alınan Çiftçi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede 19 Haziran 2020'de tutuklandı.

Türkiye sapık başhekimi konuşuyor! Genç doktora sedyede tecavüz etti!

CEZADA İNDİRİM YAPILDI
Başhekim Abdullah Çiftçi, 'Nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla yargılandığı Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çiftçi, "Rızası dışında bir şey yapmadım" dedi ve tahliyesini talep etti. Doktor E.V.'nin avukatı da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Türkiye sapık başhekimi konuşuyor! Genç doktora sedyede tecavüz etti!

Mahkeme, Başhekim Abdullah Çiftçi'yi, eylemi, kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak kadına karşı gerçekleştirmesi kanaatiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra sanık Çiftçi'nin geçmişi, verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkisini göz önüne alarak cezayı 15 yıla indirdi.

Türkiye sapık başhekimi konuşuyor! Genç doktora sedyede tecavüz etti!

Abdullah Çiftçi'nin avukatlarının itirazı üzerine dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25'inci Ceza Dairesi'ne gitti. Ceza Dairesi, Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozup, Çiftçi için beraat ve tahliye kararı verdi. Kararı, E.V.'nin avukatı Bedia Mutlu Mirzabey, Yargıtay'a taşıdı.

Yargıtay 9'uncu Dairesi, istinaf mahkemesinin kararını bozdu. Bozma kararında, "Özetle eksik inceleme ve değerlendirme ile karar verildiğine, tüm dosya kapsamı gözetilmeksizin karar verildiğine, mağdurenin tutarlı ve istikrarlı beyanlarının yok sayılarak hüküm kurulduğuna, kararın bozulması talebine ve dilekçesinde belirttiği diğer hususlara ilişkindir.

Kararın usul ve esas açısından hatalı olduğuna, eksik incelemeyle hüküm kurulduğuna, gerekçenin hatalı olduğuna, tanık Rıdvan'ın beyanlarının değerlendirilmediğine, sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğuna, kararın sanık aleyhine bozulması talebine ve dilekçesinde belirttiği diğer hususlara ilişkindir.

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 22:20

İLGİLİ HABERLER