GENÇLERBİRLİĞİ İKİNCİ YARIYA TATSIZ BAŞLADI
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, "2 maçta 4 puan hedeflemiştik, Karabük maçından 3 puan alırsan bunu gerçekleştirmiş oluruz" dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çapa, gazetecilerin yeni yılını kutlayarak, "Futbol anlamında 2011'de yaşadığımız sıkıntıları inşallah 2012'de yaşamayız" diye konuştu.
Maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade eden Çapa, "Çünkü rakip takım iyi kapanıp kontra atak oynayan bir yapıya sahip. Böyle durumlarda iyi konsantre olmak gerekir. Yani top sizdeyken defansif düşünmesi gereken futbolcuların iyi konsantre olması gerekiyor. Çünkü rakibi analiz ettiğiniz zaman sürekli bu yollarla gol aramaya çalışıyor. Biz o yönden daha temkinli oynamaya çalıştık" şeklinde konuştu.
Bugün orta sahadaki pas trafiğinin istedikleri yönde olmadığını vurgulayan Çapa, "2011'de bıraktığımız gibi olmada 2012'deki pas trafiği. Bu da belki 2012'nin ilk maçı olması ve bugün Azofeifa'nın olmayışı orta sahada tamamen değişik bir kurguyla oynamamıza neden oldu. Buna rağmen özellikle ikinci devre yeterince pozisyon bulduğumuzu düşünüyorum. Biraz daha iyi konsantre olabilseydik 2-1'i yakalayabilirdik" dedi.
Çapa, ikinci yarıda kazanılan her puanın altın değerinde olduğuna işaret ederek, "Çünkü günümüz futbolunda artık 15-16 pozisyonluk maçlar zor gözüküyor. Yani her maç kazanmak için bulmuş olduğun pozisyonu değerlendirmen lazım" ifadelerini kullandı.
"Bu da savunma anlamında doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Bu maçı unutup pazar günü oynayacağımız Karabük maçından 3 puan aldığımız zaman -sonuçta 2 maçtan 4 puan hedeflemiştik- bunu gerçekleştirmiş oluruz."
Gençlerbirliği oyuncusu Mehmet Akgün, maçın ortada oynandığını söyleyerek, Samsunspor'un şanlı bir gol bularak öne geçtiğini dile getirdi. Yenilen golün hemen ardından beraberliği yakaladıklarını ifade eden Akgün, galip gelmek istedikleri maçtan 1-1 eşitlikle ayrıldıklarını kaydetti. Ligin ilk yarısında Samsunspor'a karşı yenildiklerini hatırlatan Akgün, kaybetmedikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.
Gençlerbirliği'nin başarılı savunma oyuncusu Ante Kulusic de Samsunspor karşısında çok iyi oynamadıklarını anlatarak, "Elimizden geleni yaptık fakat Samsunspor özellikle defans hattında çok iyiydi. 2. golü bulamadık. Artık bu maç geçti, önümüzde Karabükspor maçı var onu düşünmek zorundayız" dedi.