Asayiş
  • 17.5.2024 10:14

Gizli tanığın kaçışını Organize Şube'den komiser organize etti!

Gizli tanığın kaçışını Organize Şube'den komiser organize etti!

Gizli tanığın kaçışını Organize Şube’den komiser organize etti! SABAH kirli kumpasın detaylarını açıklıyor

 

Ankara Emniyetinde görevli üst düzey müdürlerin, FETÖ'nün 17/25 taktikleriyle yapmaya çalıştığı kumpas soruşturmasının deşifre olmasıyla birlikte gizli tanık Serdar Sertçelik'in yurtdışına firarı da mercek altına alındı.

ertçelik'in ayağında elektronik kelepçeyle yurtdışına kaçışıyla ilgili yine Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli komiser Metehan İlkyaz ile onunla bağlantılı 3 sivil, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındı.

İlkyaz koordinesindeki 3 şüphelinin, Sertçelik'i Ankara'dan İstanbul'a araçla götürdüğü, buradan da Bodrum üzerinden Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçışını organize ettikleri ortaya çıktı.

O KOMİSER BORA KAPLAN AVUKATIYLA İSTİHBARAT TAKİBİNE TAKILDI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün lideri Bora Kaplan'ın İzmir cezaevinde ek ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli rütbeli polisler Metehan İlkyaz, M.M.Ç. ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in şoförlüğünü yapan Y.Ö. ile C.Y. cezaevinde ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından iddiaya göre Bora Kaplan'ın avukatı ile buluştu.
 

Gizli tanığın kaçışını Organize Şube’den komiser organize etti! SABAH kirli kumpasın detaylarını açıklıyor

Avukatla yemek yedikten sonra masaj salonuna giden polislerin yaptığı tüm görüşmeler ise MİT ve Emniyet İstihbarat'ın takibine düştü.Olayın fotoğraf ve video görüntüleriyle ortaya çıkmasının ardından Metehan İlkyaz, Organize Şube'den gönderilerek hakkında soruşturma açıldı.
İKİNCİ GİZLİ TANIK DA İFADESİNİ GERİ GEÇTİ

Soruşturma kapsamında Serdar Sertçelik 9 Ekim'de M-7 koduyla gizli tanık yapılırken, 9 Kasım'da ise "Ü5W1G8K6L3" koduyla bir gizli tanığın daha ifadesi alındı.
7 sayfa ifade veren gizli tanık, Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün eylemlerine yönelik bilgiler verdi.
Sertçelik'in baskı altında zorla ifadesini aldıklarını açıklaması ve ifadeyi aldığı öne sürülen üst düzey emniyetçilerin gözaltına alınmasının ardından Ü5 kodlu gizli tanık da suç örgütünün yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine giderek "Zorla gizli tanık yapıldım" diyerek ifadesini geri çekti.

KAÇIŞI ORGANİZE ETMİŞ

Soruşturma kapsamında dün ise Organize Şube'de görevli Komiser Metehan İlkyaz ile onunla bağlantılı olduğu belirtilen 3 sivil şüpheli gözaltına alındı.
SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre gözaltına alınan Komiser İlkyaz'ın, gizli tanık Serdar Sertçelik'in yurtdışına firarında kilit isim olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 5 polis ile 3 sivilin ifadelerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde Cumhuriyet Savcısı nezaretinde alındı.

Gizli tanığın kaçışını Organize Şube'den komiser organize etti! SABAH kirli kumpasın detaylarını açıklıyorİlkyaz ile birlikte gözaltına alınan 3 şüphelinin, Sertçelik'i Ankara'dan İstanbul'a araçla götürdüğü, buradan da Bodrum üzerinden Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçışını sağladığı belirlendi.

1 ŞÜPHELİ SERBEST KALDI

Şüphelilerden tüm sorulara açık yanıtlar verdiği belirtilen Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner'in mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Öner hakkında yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulandığı aktarıldı. Diğer 7 şüphelinin ifade işlemleri ve delillerin toplanmasının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.
 

Güncellenme Tarihi : 17.5.2024 10:53

İLGİLİ HABERLER