Gündem
  • 24.7.2024 10:25

Göğüs göğüse çatışma.. El Kassam, çok sayıda İsrail askerini pusuya düşürdüğü görüntüleri yayınladı

El Kassam, iki İsrail askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu... Onlarla “sıfır mesafeden” çatıştı ve onlarla birlikte tünelin bir kısmını havaya uçurdu.


Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 23 Temmuz 2024 Pazartesi günü, İsrail kuvvetleriyle "sıfır mesafeden" çatışmaya girildiğini ve başka bir güçle Refah'ın batısındaki Sultan mahallesi'ndeki Tel el-Tel'deki tünelin bir kısmının havaya uçurulduğunu duyurdu. 

El Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada, savaşçılarının Refah'ın batısındaki Tel El Sultan'daki El Furkan mahallesinde "sıfır mesafeden" bir bina içinde İsrail kuvvetleriyle çatışmaya girebildiğini söyledi.

İsrail özel kuvvetlerinin ölmesine veya yaralanmasına neden olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıca El Kassam Tugayları, savaşçılarının işgal mühendislik güçleri tarafından tünele patlayıcı gaz pompalarken tünelin bir kısmını havaya uçurmayı başardıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada, patlamanın Refah'ın batısındaki Tel Al-Sultan mahallesinde işgal güçlerine yönelik ters bir patlamaya neden olduğu açıklandı.

El Kassam, başka bir açıklamasında Tel El Sultan'ın El Furkan mahallesinde İsrail'e ait Merkava 4 tankını ve Al Yassin 105 mermili D9 buldozerini hedef aldığını söyledi.

İşgal toplantılarının bombalanması

El Kassam, Gazze Şeridi'nin merkezinde, "Netzarim" eksenindeki işgal ordusu karargâhının 114 mm kısa menzilli "Rajum" füze sistemiyle bombalandığını duyurdu.

Ayrıca Halk Cephesi ile birlikte Bureij kampının kuzeydoğusuna giren işgal güçlerini havan toplarıyla bombaladığı belirtildi.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları ise TBG top mermisiyle bir bina içindeki işgal askerlerini hedef aldığını, Yabna kampındaki Awadallah Kavşağı'ndaki düşman mevzisini havan toplarıyla bombaladığını söyledi. Refah şehrinin güneyinde.


Gazze'de 7 İsrail askeri yaralandı

İlgili bağlamda Pazartesi günü işgal ordusunun verileri, son 24 saat içinde Gazze Şeridi'nde 7 İsrail askerinin yaralandığını gösterdi.

İşgal ordusunun internet sitesinde yayınladığı verilere göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralı asker sayısı 4 bin 199'a ulaştı.

Veriler ayrıca Gazze Şeridi'nde 27 Ekim'de başlayan kara çatışmalarında 2 bin 147 askerin yaralandığını gösteriyor. Bu sayı bir önceki günkü 2 bin 140'a göre artış gösterdi.

Ayrıca işgal ordusu, durumu ağır olan 25, orta durumda olan 180 ve hafif durumda olan 5 askerin de tedavi altına alındığını bildirdi.

Verilere göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 326'sı Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında olmak üzere 683 asker ve subay öldürüldü.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2024 10:33

İLGİLİ HABERLER