Yaşam
  • 7.8.2006 18:12

GREENPEACE: TÜRKİYE TEHDİT ALTINDA!

ANKARA - ''Akdeniz'in en korkunç çevre felaketiyle karşı karşıya'' bulunduğu uyarısına yer veren İngiliz gazeteleri, Türkiye ve Kıbrıs'taki tatil beldelerinin, İsrail jetlerinin 15 temmuzda bombaladığı bir elektrik santralinden denize sızan 35 bin ton petrolün kirlilik tehdidi altında bulunduğunu yazdılar.
     Times gazetesine konuyla ilgili bilgi veren Friends of the Earth Europe adlı çevre örgütünün direktörü Fuad Hamdan, uydu fotoğraflarının, petrol tabakasının şimdiden Suriye kıyılarının yarısını kirlettiğini belirterek, ''Kirlilik, bu hafta içinde Türkiye kıyılarına ulaşabilir. Kıbrıs'ı ne zaman etkileyeceği ise rüzgara bağlı'' dedi.
     Lübnan Çevre Bakanı Yakub el Sarraf da kirliliğin, sadece Lübnan'n değil Doğu Akdeniz'deki tüm ülkeleri etkileyeceğini söyledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:06

İLGİLİ HABERLER