Gündem
  • 6.10.2007 15:04

GÜNAY: BUNLAR NE ATATÜRK'Ü NE DE CUMHURİYETİ BİLİYOR

"Atatürk, Cumhuriyet nedir sizce, kravatımıdır" diyen Bakan Günay, " Bazı muhalefet parti sözcülerinin geçmişte söylediği gibi dans bilip bilmemek midir, Baloya gidip gitmemek midir, Yoksa millete saygımıdır. Millete saygı olmadan nasıl cumhuriyetçi olunabilir. Milletin iradesinden korkarak milletin inancından korkarak, milletin ahlakından korkarak, milletin değerlerinden korkarak, milletin günlük yaşamına dudak bükerek, halkı küçük görerek, nasıl cumhuriyetçi olunabilir? Nasıl Atatürkçü olunabilir? Bunlar ne Atatürk'ü biliyorlar ne Cumhuriyeti." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin turizmin değerini, topraklarındaki eski medeniyetlere ait taşların, arkeolojik bulguların değerini yeni yeni anlamaya başladığını söyleyen Günay, dünyanın bu değerlerin bir kaç yüzyıl önce farkına vardığını ifade etti.

Bakan Günay "Bu yıl Türkiye'de 20 milyon turisti aştığımız için 20 milyar dolar gelir elde ettiğimiz için seviniyoruz ama Türkiye bu potansiyelin farkına 25 yıl önce değil 75 yıl önce varsaydı turist sayısı ve gelirin bir kaç kat daha fazla olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Günay, Türkiye'deki asıl turizmi elde etmek için de deniz, kuma değil kültürel varlıkların değerinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER