Sağlık
  • 11.7.2012 00:15

Güneşime dokunma

      Güneş... Enerji veren, canlandıran ve D vitamini deposu olması sebebi ile dostumuz,  cilt yaşlanması, yanmalar hatta kansere davetiye çıkarması nedeni ile de düşmanımız. Ancak zararlı ışınların etkilerini engelleyecek koruyucu kremler ve uygun saatlerde gerçekleşecek temas ile güneşten maksimum fayda sağlamak mümkün...

  Uygun ürünü seçmek cildimizi tanımak ile doğru orantılı. Çünkü, her cilt tipinini kullanması gereken koruyucu kremi de farklı özelliklere ship olmalı. Yani ' bir krem alalım, bütün aile kullansın' demek doğru değil.

Karma ve yağlı cilt

Yağlanma sorunu ile sıksık karşılaşan bu cilt sahipleri uygun ürünü kullanmazlar ise gözenekler tıkanır ve siyah noktalar oluşur. Bu cilt tipinde tercih edilmesi gereken ürünün dokusu çok önemli. Ürünü gönül rahatlığı ile kullanmak için ise  renkli doku alternatifi olması büyük önemli taşıyor.

Normal ve kuru cilt

Normal ve zaman zaman kuru özellikler gösteren ciltler için, doygun krem dokulu ürünleri tercih edilmeli. Çok kuru ciltlere sahip olanlar ise, nemlendirici etkisi sebebi ile süt formundaki ürünleri tercih edebilir.

Akne eğilimli cilt

Sürekli yağlanan ve akneye meyilli olan bu cilt tipi için güneş adeta ilaç tedavisi anlamına geliyor. Yaz mevsiminde azalan akneler güneşin etkilerinin kaybolması ile artışa geçiyor. Bu özellikleri nedeni ile akne eğilimli ciltler için hem bakım yapacak hemde güneşin zararını en aza indirgeyecek ürünler seçilmeli

Kızarıklık sorunu olanlar

UV ve IR ışınlar, kılcal damarları besleyerek kızarıklıkları arttırır. Bu nedenle sorunun özüne etkileyecek yani kızarıklılığın oluşumunu en aza indirgeyecek ürünler ile bakım yapılmalı, renkli dokulara sahip kremler seçilmeli.

Leke sorunu olanlar

Leke geçmişi olanlar, hamilelik, foto agresif ilaç kullanımı, dermotolojik işlemler  leke oluşturma riskini arttırıyor. İşte bu yüzden leke sorunu yaşayanlar güvenli korumaya önem veren ürünleri tercih etmeli ki bu da yüksek derecede UVB ve UVA anlamına geliyor.

 

    

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:49

İLGİLİ HABERLER