15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili skandal ifadeler kullanmıştı: Nasuh Mahruki tutuklandı

1 dk okuma
15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili skandal ifadeler kullanmıştı: Nasuh Mahruki tutuklandı

Hızlı Özet

Mahruki, "15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş, kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir" şeklinde skandal sözlere imza atmıştı.

AKUT Eski Başkanı Nasuh Mahruki'nin X hesabında yaptığı paylaşım kamuoyunda infiale nneden oldu..Mahruki, "15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş, kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir" şeklinde skandal sözlere imza atmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nasuh Mahruki hakkında res'en soruşturma başlatılmış, gözaltı kararı verilmişti.

SEVK YAZISINDA "ELEŞTİRİ SINIRLARININ ÖTESİNDE" VURGUSU

Savcılığın sevk yazısında; Mahruki'nin Türk milletini, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman güvenlik güçlerimizi hedef aldığı açıkça belirtildi. Sevk yazısında Mahruki'nin attığı tweette Türk milletini hedef alan, vatandaşımızı ve güvenlik güçlerimizi şehit verdiğimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini tiyatro olarak tanımladığı, bu haliyle atılan tweetin eleştiri sınırlarının ötesinde bulunduğu vurgulandı. Ayrıca Mahruki'nin 571 bini aşkın takipçisi olduğu ve söz konusu provokatif paylaşımın kısa sürede 76 binden fazla görüntüleme alarak toplum içinde açık ve yakın bir tehlike ile infial oluşturacak nitelikte olduğu belirtildi.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Mahruki savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahruki, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber 12172 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Olcay Hanım'ın cenazesinde mecburi tokalaşma
Gündem

Olcay Hanım'ın cenazesinde mecburi tokalaşma

Eski CHP Genel Başkanı merhum Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Siyaset dünyasını bir araya getiren cenaze törenine, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun soğuk tokalaşması ile alandaki "iki genel başkan" çelengi damga vurdu. İkilini tokalaşırken göz göze gelmedikleri görüldü.

Habervitrini11858 Görüntüleme
Oğuzhan Uğur'un Babala TV hesabına yurt dışından yüklü miktarda döviz geldi
Gündem

Oğuzhan Uğur'un Babala TV hesabına yurt dışından yüklü miktarda döviz geldi

Oğuzhan Uğur’un “gerçek faydalanıcısı” olduğu Babala TV’nin banka hesabına yurt dışından gelen yüklü bir miktar döviz nedeniyle, özel bir bankanın MASAK’a şüpheli işlem bildiriminde bulunduğu öğrenildi.

Habervitrini11406 Görüntüleme
Haluk Levent : Bana güvenmeyin, hepinizi satarım
Gündem

Haluk Levent : Bana güvenmeyin, hepinizi satarım

AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent ile ilgili yürütülen soruşturmada, milyarlarca liralık bir yolsuzluğun MASAK tarafından tespit edildiği belirtildi. Levent'in 6 Şubat depremi yardımlarını suistimal ettiği, çeşitli vaatlerle insanları aldattığı ve bu suçlamalarla tutuklandığı bildirildi.

Habervitrini11124 Görüntüleme
Özgür Özel Salı günü CHP'den istifa ediyor
Gündem

Özgür Özel Salı günü CHP'den istifa ediyor

Genel Merkez’in Olağanüstü Kurultay talebine kapıyı kapatması üzerine yeni parti çalışmalarına hız veren Özgür Özel’in CHP’den istifa edeceği ve salı günü yapılacak grup toplantısında son kez konuşacağı iddia edildi. Özel ile birlikte 80 vekilin daha CHP’den istifa etmesi bekleniyor. 20 Temmuz sonrasında ise yeni partinin kurulması gündemde…

Habervitrini12556 Görüntüleme