Başkentin sokakları kızardı. Amsterdam'da Filistin yanlısı yürüyüşe 250.000 kişi katıldı (fotoğraflar + video)
Uluslararası Af Örgütü, Pazar günü Amsterdam'da yaklaşık 250 bin kişinin Filistin'le dayanışma ve Hollanda'nın İsrail'e yönelik politikalarına karşı yürüyüş düzenlediğini bildirdi.
Örgütün Hollanda şubesinin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki şiddeti protesto etmek amacıyla bugün Amsterdam'da düzenlenen 'Kırmızı Hat' yürüyüşüne 250 bin kişi katıldı" denildi.
Örgüte göre, göstericiler Pazar günü Amsterdam Müze Meydanı'nda toplandı ve şehir genelinde yürüyüş yaptı. Örgüt, yürüyüşe katılan herkesin sembolik olarak kırmızı giydiğini ve Filistin bayrakları taşıdığını açıkladı.
İnsan hakları savunucuları, "Hükümetimiz Filistin'deki soykırımı ve İsrail işgalini durdurmak için somut adım atmayı reddettiği sürece, büyük sayılar halinde sokaklara çıkmaya devam edeceğiz" vurgusunda bulundu.
Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
kaynak olarak ekleyin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lozan ve Paris antlaşmalarını yok sayan Miçotakis'ten skandal talimat!
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin gayri askeri statüde olması gerektiğini savunduğu Karaada ve Çamlıada'daki askeri karakolları ve yeni tesisleri tek tek gezdi. Atina'nın adalardaki askeri yapılanmasını sürdürdüğü ziyarette Miçotakis, Meis'e daha fazla kalıcı nüfus çekilmesi için talimat verdi ve 27 milyon avroluk 37 projelik planı açıkladı.

Google'ın İsrail planı ortaya çıktı: Ekip kuruldu
Google'ın İsrail'de robotlar ve otonom sistemlere yönelik yeni bir yapay zeka çipi geliştirmek için ekip kurduğu bildirildi. Ekibin başına İsrailli 'Hailo' şirketinin yöneticisi Guy Kaminitz’'in getirildiği aktarıldı.

9 mahkum yandı.. Kobani'de neler oluyor?
Suriye'nin Kobani kentindeki cezaevinde çıkan yangında 9 mahkum hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Yangın sırasında bazı mahkumların cezaevinden kaçtığı bildirildi.

Suudi Arabistan'ın Hürmüz'e alternatif petrol hattı saldırıya uğradı
Suudi Arabistan, Irak'tan fırlatılan İHA'ların Doğu-Batı Petrol Boru Hattı'nı hedef aldığını ve saldırının ardından hattın tedbir amacıyla geçici olarak kapatıldığını açıkladı.
