Ukrayna’da devam eden savaş koşulları, bu sezon Shakhtar Donetsk’in mücadelesini derinden etkiledi. Kendi şehirleri Donetsk’ten, antrenman sahalarından ve stadyumlarından mahrum kalan ekip, idmanlarını Kiev’e yaklaşık 20 kilometre mesafede gerçekleştirdi.
Takımın iç saha karşılaşmaları ise antrenman tesislerine 540 kilometre uzaklıktaki Lviv Arena’da oynandı. Ülkedeki hava sahasının kapalı olması sebebiyle, her iç saha maçı için takımın yalnızca gidiş yönünde uzun bir mesafe kat etmesi gerekti.
Tüm bu fiziksel ve bombalamalar ile siren seslerinin yarattığı psikolojik yıpranmaya karşın, Arda Turan yönetimindeki takım, ligin tamamlanmasına 3 hafta kala Ukrayna Ligi şampiyonluğunu garantiledi. 39 yaşındaki teknik adamın takımı, sezon boyunca çıktığı 27 lig müsabakasında 20 galibiyet ve 6 beraberlik elde ederken, yalnızca bir defa sahadan yenik ayrıldı.
Görevindeki ilk senesinde takımını zirveye taşıyan Arda Turan, bu tarihi başarının ardından duygularını Hürriyet ile paylaştı.
Turan: “Oyuncularım İnsanüstü Bir İş Başardı”
Şampiyon olmak harika bir duygu. Öncelikle bu başarının elde edilmesinde emeği olan bütün futbolcularıma, onların ailelerine, teknik heyetime, kulüp çalışanlarına ve bizi bu meşakkatli şartlar altında her yerde destekleyen taraftarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sahaya Shakhtar kültürüne ve ruhuna uygun bir oyun anlayışını yansıttığımız kanaatindeyim. Topa hakim olmaya, pas ve reaksiyon temelli oynamaya ve üçüncü bölgede tehlike üretmeye dayalı bir felsefeyi yerleştirmek için çaba gösterdik.
Tüm oyuncularımın gerçekten çok özel bir iş başardığını düşünüyorum. Alışılmadık şartlardaki seyahatlere ve fikstüre rağmen insanüstü bir iş başardılar. Hem UEFA Konferans Ligi hem de ligde mücadele ederken genç oyuncuların gelişimini sağlamayı başardık. Şimdi önümüzde doğrudan katılacağımız bir Şampiyonlar Ligi var. Çok genç ve gelişen bir takımız. Seneye Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir hikaye yazmak istiyoruz. Kulübüm, oyuncularım ve taraftarlarımız açısından çok heyecanlıyım.




