BİM soruşturmasında karar! İşte market zincirinin ödeyeceği ceza

2 dk okuma
BİM soruşturmasında karar! İşte market zincirinin ödeyeceği ceza

Hızlı Özet

Rekabet Kurumu'nun BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.'ye yönelik yürüttüğü soruşturma tamamlandı. BİM'den KAP'a yapılan açıklamada soruşturmanın uzlaşma yoluyla sona erdiği belirtildi. Market zincirine 67.2 milyon TL kesilirken, tutar yüzde 25 erken ödeme indirimi ile 50,4 milyon TL'ye düşecek.

Rekabet Kurumu'nun BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.'ye yönelik yürüttüğü soruşturma tamamlandı. BİM'den KAP'a yapılan açıklamada soruşturmanın uzlaşma yoluyla sona erdiği belirtildi. Market zincirine 67.2 milyon TL kesilirken, tutar yüzde 25 erken ödeme indirimi ile 50,4 milyon TL'ye düşecek.

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., Rekabet Kurumu tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma hakkında KAP'a açıklama yaptı. Şirket soruşturma sürecinin tamamlandığını belirtti.

BİM'İN ÖDEYECEĞİ CEZA

Şirkete yönelik soruşturmalardan birinde herhangi bir ihlal tespit edilmediği belirtilirken, diğer soruşturmanın ise uzlaşma usulü sonlandırıldığı belirtildi. BİM'den yapılan açıklamada, "Şirketimizin ödeyeceği tutar 67.217.829,62 TL (%25 erken ödeme indirimi ile 50.413.372 TL) olarak belirlenmiştir." denildi.

BİMe açılan soruşturmada karar! İşte market zincirinin ödeyeceği cezaBaşlık Resmi

BİM'den KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"10.03.2025 tarihli KAP açıklamamızda, Rekabet Kurumu tarafından aralarında Şirketimizin de bulunduğu çeşitli perakende şirketleri ve tedarikçilerine yönelik iki soruşturma açıldığı bildirilmişti.

Soruşturmalardan biri için, Şirketimizin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal etmediğine ve dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verilmiştir.

Diğer soruşturma konusu için, Yönetim Kurulumuzun 17.03.2026 tarih ve 1054/26 sayılı Kararı uyarınca Rekabet Kurumu nezdinde yürütülen uzlaşma süreci ile ilgili olarak Şirketimizin ve yatırımcıların meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcılarımızın yanıltılmasına yol açmaması amacıyla bu bilginin gizliliğine ilişkin gerekli önlemleri almak suretiyle, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-15.1) Özel Durumlar Tebliği'nin "İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi" başlıklı 6'ncı maddesi kapsamında nihai aşamaya kadar içsel bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmişti. Rekabet Kurulunun 25-07/165-M sayılı kararı uyarınca yürütülmekte olan soruşturmanın BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. bakımından uzlaşma usulü ile sonlandırılmasına karar verilmiş olup, Şirketimizin ödeyeceği tutar 67.217.829,62 TL (%25 erken ödeme indirimi ile 50.413.372 TL) olarak belirlenmiştir."

Bu haber 12796 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vatandaşlara tuzak kuran Hukuk Bürolarına ‘Panel’ Baskını!
Gündem

Vatandaşlara tuzak kuran Hukuk Bürolarına ‘Panel’ Baskını!

Son dakika haberler - Son dakika haberi: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, vatandaşların kişisel verilerini yasa dışı yollarla ele geçirerek “panel” adı verilen sorgulama sistemlerinde kullandıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Yasa dışı...

Habervitrini11415 Görüntüleme
Berhan Şimşek'ın kadına şiddeti kamerada
Gündem

Berhan Şimşek'ın kadına şiddeti kamerada

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek hakkında kadına şiddet suçlaması ile uzaklaştırma kararı verildi. Şimşek'in 10 yıldır birlikte yaşadığı Özlem Şanver arasında yaşandığı belirtilen olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri dikkat çekti.

Habervitrini9846 Görüntüleme
YÖK 23 vakıf üniversitesine inceleme başlattı!
Gündem

YÖK 23 vakıf üniversitesine inceleme başlattı!

Yükseköğretim Denetleme Kurulu, öğrenim ücretlerinde yüzde 25 artış sınırına uyulmadığı yönündeki ihbar ve şikayetler üzerine 23 vakıf üniversitesine inceleme başlattı.

Habervitrini14810 Görüntüleme
Belarus’tan Getirilen Kadınlarla Kimlere Şantaj Yapıldı? İdris Naim Şahin’den şok eden itiraflar
Gündem

Belarus’tan Getirilen Kadınlarla Kimlere Şantaj Yapıldı? İdris Naim Şahin’den şok eden itiraflar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu mitinginde bu şahıs için “Bu seçimde buradan büyükşehir belediye başkan adayı olamayınca, istifa edip ayrıldı. Niye biliyor musunuz? Onun da şantaj kasetleri var. Onu da açıklayacaklar diye korkarak gitti, biliyorum” demişti.

Habervitrini14927 Görüntüleme