CHP'de 9 Vekilin İhraç Talebine Özgür Özel'i çıldırttı

2 dk okuma
CHP'de 9 Vekilin İhraç Talebine Özgür Özel'i çıldırttı

Hızlı Özet

Parti üyelikleri askıya alınarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna gönderilen 9 milletvekiline ilişkin Özgür Özel tarafından sert bir açıklama yapıldı. Özel, 'Ak Parti tarafından “Butlan” atanan mazbatasızlar' olarak nitelediği yönetimin CHP'de genel başkanlık yapamayacağını ve bu 'darbenin' püskürtüleceğini belirtti.

Özgür Özel, 9 CHP Milletvekilinin İhraç Sürecine Tepki Gösterdi

Mahkeme kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından, Özgür Özel'e yakınlığıyla bilinen 9 milletvekilinin partiden kesin ihracı talep edildi. Bu gelişme üzerine Özgür Özel, kararın hukuk dışı olduğunu vurgulayan bir tepki ortaya koydu.

9 MİLLETVEKİLİ İÇİN DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILDI

Partiden ihraçları talep edilen isimler, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Müslim Sarı tarafından kamuoyuna duyuruldu. Sarı, disiplin kuruluna sevk edilen milletvekillerinin listesini paylaştı.

  • Ensar Aytekin (Balıkesir Milletvekili)

  • Ali Mahir Başarır (Mersin Milletvekili)

  • Gökhan Günaydın (İstanbul Milletvekili)

  • Nurhayat Altaca Kayışoğlu (Bursa Milletvekili)

  • Özgür Karabat (İstanbul Milletvekili)

  • Umut Akdoğan (Ankara Milletvekili)

  • Veli Ağbaba (Malatya Milletvekili)

  • Turan Taşkın Özer (İstanbul Milletvekili)

  • Burhanettin Bulut (Adana Milletvekili)

  • Müslim Sarı, yaptığı açıklamada, bu kararın partinin temiz siyaset ve arınma anlayışı çerçevesinde alındığını ifade etti. Sarı, "Bu arkadaşlarımız iddianamelerde yer alan, bizim temiz siyaset anlayışımız içerisinde arınma siyasetimizin oluşması açısından almış olduğumuz bir karara muhatap oldular. Yargı süreci işliyor, ceza davaları devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bu arkadaşlarımız kendilerini yargı karşısında savunma durumunda kalacaklar. Aklanıp gelecekler. Aklandıktan sonra arkadaşlarımıza kapımız açık kalmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

    ÖZEL: "CHP'Yİ ATANMIŞLAR DEĞİL SEÇİLMİŞLER YÖNETECEKTİR"

    Özgür Özel, söz konusu ihraç taleplerini, halkın iradesine yönelik bir müdahale olarak değerlendirdi. Yönetimi "butlan yönetimi" olarak tanımlayan Özel, milletvekillerinin ancak millet tarafından görevden alınabileceğini savundu.

    Ak Parti tarafından “Butlan” atanan mazbatasızlar CHP’de Genel Başkanlık yapamazlar… Erdoğan iktidarının devamı için görevlendirilen butlan yönetimi, 9 milletvekilimizi hukuksuz bir şekilde disipline sevk etmek istemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu ve mücadeleci tarihinde, demokrasiye ve örgüt iradesine sahip çıkanlar gururla anılacaktır. İradeyi gasp edenler, korkuyla ve baskıyla yol yürüyenler ise utançla hatırlanacaktır. Bizler, baba ocağını teslim almaya çalışanlara karşı örgütün sesini, üyelerimizin iradesini savunmaya devam edeceğiz. CHP, Saraydan icazet alan, Saraya payanda olanların değil; bedel ödeyerek mücadele edenlerin partisidir.

    Özel, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

    Milletvekillerimizi, millet seçti ancak millet görevden alır. Atanmışlar bu partide paralel CHP oluşturamazlar. Bu darbe püskürtülecek ve CHP’yi atanmışlar değil seçilmişler yönetecektir.

    #ozgur-ozel#Güncel#Cumhuriyet Halk Partisi#Milletvekili#Politika#AK Parti#Kemal Kılıçdaroğlu
    Kaynak:haberler.com
    Bu haber 12015 kez görüntülendi.

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

    İsrail basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan için çarpıcı analiz: Osmanlı dönemini...
    Gündem
    #Recep Tayyip Erdoğan#Orta Doğu#İran

    İsrail basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan için çarpıcı analiz: Osmanlı dönemini...

    İsrail merkezli Ynet Global, Orta Doğu’da kartların yeniden dağıtıldığı kriz ortamında Türkiye’nin hamlelerini analiz etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan

    Habervitrini14594 Görüntüleme
    Başkan Erdoğan'dan Netanyahu'ya Sert Mesaj: Hitler'in İzinden Gidenler Sonlarını Unutmasın
    Gündem

    Başkan Erdoğan'dan Netanyahu'ya Sert Mesaj: Hitler'in İzinden Gidenler Sonlarını Unutmasın

    Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “Türk Kızılay Ödülleri Töreni”nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, siyonist yönetime ve Netanyahu'ya yönelik sert ifadeler kullandı. Erdoğan, Hitler'in yolunu takip edenlerin akıbetinin farklı olmayacağını belirtirken, Kızılay'ın Gazze ve deprem bölgesindeki çalışmalarına vurgu yaptı.

    Habervitrini11405 Görüntüleme
    İstifalardan sonra CHP kurultay yapamaz
    Gündem

    İstifalardan sonra CHP kurultay yapamaz

    Son dakika haberi: CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Özgür Özel ve ekibinin PM'den istifası sonrası açıklama yaptı. Parti Sözcüsü Sarı, "Parti Meclisi toplantımızı yapacağız, her koşulda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Müslim Sarı, tedbir kararına vurgu yaparak kurultayın toplanamayacağını ifade etti.

    Habervitrini11751 Görüntüleme
    Bakan Fidan'dan Sofya'da Kritik Mesajlar: 'İran-ABD Müzakereleri Bitirilmeli'
    Gündem
    #hakan-fidan#DÜNYA Haberleri

    Bakan Fidan'dan Sofya'da Kritik Mesajlar: 'İran-ABD Müzakereleri Bitirilmeli'

    Resmi temaslar için Bulgaristan'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran ile ABD arasındaki gerilime değinerek, taraflara saldırıları durdurma ve nihai aşamaya gelen müzakere sürecini tamamlama çağrısı yaptı. Fidan, 'Müzakerelerin nihai noktaya taşınması bir amaç olmalı,' ifadesini kullandı.

    Habervitrini10240 Görüntüleme