Denizden su alan yangın söndürme uçağı yeniden kalkış yapamadı

2 dk okuma
Denizden su alan yangın söndürme uçağı yeniden kalkış yapamadı

Hızlı Özet

Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı su aldığı sırada şiddetli rüzgar ve dalgalar sebebiyle kalkış yapamadı.

Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı su aldığı sırada şiddetli rüzgar ve dalgalar sebebiyle kalkış yapamadı.

Çanakkale'nin Ezine ilçesi Çamoba köyü yakınlarındaki tarım arazisinde dün saat 14.20 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile Ezine Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının ormana sıçramaması için havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Alevler saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI HAVALANAMADI

Yangına müdahale için Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir uçak su aldığı sırada şiddetli rüzgar ve denizdeki dalgalar nedeniyle kalkış yapamadı. Uçak, kıyıya yanaştırılırken, pilotun durumunun da iyi olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ezine ilçesi, Çamoba köyü kırsalında 26 Ağustos 2025 Cuma günü saat 14.20 sıralarında yangın meydana gelmiştir. Yangına 5 uçak, 2 helikopter ile havadan, 11 arazöz, 3 itfaiye aracı ile karadan ilgili kurumlarımızın koordinasyonunda müdahale edilerek, ormanlık alana sirayet etmeden büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır. Müdahale sırasında görev yapan yangın söndürme uçaklarından biri, denizden su alımı esnasında denizin dalgalı olması nedeniyle kalkış gerçekleştirememiştir. Söz konusu uçak güvenli şekilde kıyıya yanaştırılmış olup, pilotumuzun sağlık durumu iyidir ve emniyettedir. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botlarımız ile jandarma ekiplerimiz olay yerinde gerekli tedbirleri almış, süreç tüm kurumlarımızın koordinasyonu içerisinde yakından takip edilmektedir"

Bu haber 10190 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan: Başörtüsü ideoloji değildir
Gündem

Erdoğan: Başörtüsü ideoloji değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşuyor. Türkiye'nin başörtüsü meselesini geride bıraktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başörtüsü anormal değildir, marjinal değildir, radikal değildir, ekstrem değildir, belli bir tarikatın, belli bir cemaatin veya ideolojinin sembolü hiç değildir." dedi.

Habervitrini9723 Görüntüleme
Ev almak için biriktirdiği 1 kilo altını çöpe attı!
Gündem

Ev almak için biriktirdiği 1 kilo altını çöpe attı!

Bursa'da Sedair Kurnaz isimli vatandaşın ev almak için yıllardır biriktirdiği yaklaşık 1 kilogram altın eşi tarafından yanlışlıkla çöpe atıldı. Mahalledeki çöp konteynerlerini tek tek karıştıran Kurnaz, altınları bulan ya da görenlerin kendisine haber vermesini istiyor.

Habervitrini11335 Görüntüleme
Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye açıklaması: İşin çoğunluğu bitti
Gündem

Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye açıklaması: İşin çoğunluğu bitti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili "Bana göre işin çoğunluğu bitmiştir. Yakın zamanda artık terör, Türkiye'nin tamamıyla gündeminden kalkacaktır." dedi.

Habervitrini11747 Görüntüleme
45 derece olacak! Avrupa'yı kavuran sıcaklar Türkiye'ye geliyor
Gündem

45 derece olacak! Avrupa'yı kavuran sıcaklar Türkiye'ye geliyor

Avrupa'da yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği aşırı sıcak hava dalgası Türkiye'yi de etkisi altına almaya hazırlanıyor. Uzmanlar, yeni haftada özellikle Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 45 dereceye yaklaşacağını belirtirken, birçok bölgede bunaltıcı sıcaklara karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Habervitrini9304 Görüntüleme