Dilan Polat'ın 6.3 milyon takipçili hesabına erişim engeli

1 dk okuma
Dilan Polat'ın 6.3 milyon takipçili hesabına erişim engeli

Hızlı Özet

Ankara Hakimliğince Dilan Polat'ın Instagram hesabı, kamu sağlığı gerekçesiyle engellendi.

Dilan Polat’ın Instagram hesabına erişim engeli getirildi

6,3 MİLYON TAKİPÇİSİ BULUNAN HESABA ERİŞİM ENGELİ

Dilan Polat'ın 6,3 milyon takipçili Instagram hesabı, aile değerlerine aykırılık ve müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek suçlamasıyla Ankara Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kapatılarak erişime engellendi.

Kararda, hesaptaki paylaşımların içeriği, paylaşım sıklığı, yapılma zamanı ve hesabın bu tür paylaşımlara özgülenmiş olması dikkate alındı. Hakimlik, yalnızca ilgili içeriklere erişimin engellenmesiyle ihlalin önlenemeyeceği, içerik çıkarma kararının da yeterli olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Engin Polat'ın kuzeni Can Polat silahla vurulduğu sırada sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı için büyük tepki çeken Dilan Polat'a mahkemeden kötü haber geldi. Ankara Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Polat'ın 6,3 milyon takipçili Instagram hesabını, aile değerlerine aykırılık ve müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek suçlamasıyla erişime engelleme kararı aldı.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Engin Polat’ın kuzeni Can Polat’ın vurulduğu esnada sosyal medya hesabından canlı yayın açan, sürekli sosyal medyada paylaşım yapmasıyla son dönemde tepkilerin odağı haline gelen Dilan Polat’a mahkemeden kötü haber geldi. 

Ankara Sulh Ceza Hakimliği, Polat’ın 6,3 milyon takipçisi bulunan resmi Instagram hesabını erişime engelleme kararı aldı. Kapatma kararına gerekçe olarak, hesaptan yapılan paylaşımların aile değerlerine aykırı olması ve müstehcen yayınlara aracılık edilmesi gösterildi.

#Ankara#Güncel#Engin Polat#Sosyal Medya#medya#Instagram#Can Polat#teknoloji#Dilan Polat
Kaynak:haberler.com
Bu haber 9747 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakanlıktan sosyal medyaya 'temizlik' operasyonu.. Dilan Polat'tan sonra Mükremin
Medya/Magazin

Bakanlıktan sosyal medyaya 'temizlik' operasyonu.. Dilan Polat'tan sonra Mükremin

Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre bu hamleler anlık kararlardan ibaret değil; bakanlık bünyesinde sosyal medyadaki dezenformasyon, yasa dışı gelirler ve suç unsuru barındıran profillere karşı kapsamlı bir "temizlik planı" hazırlandığı, çok sayıda popüler hesabı mercek altına aldığı ve önümüzdeki günlerde yeni engelleme dalgalarının geleceği belirtiliyor.

Habervitrini13288 Görüntüleme
Hastane söylentileri korkuttu! İbrahim Tatlıses'ten açıklama var
Medya/Magazin

Hastane söylentileri korkuttu! İbrahim Tatlıses'ten açıklama var

İmparator lakaplı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in hastaneye kaldırıldığı iddiası kısa sürede gündem olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Tatlıses, hastaneye kaldırılmadığını, kendi isteği ile tedavi olmaya geldiğini ifade etti.

Habervitrini10540 Görüntüleme
Ünlü Amerikalı aktör evinin bahçesinde öldürüldü
Medya/Magazin

Ünlü Amerikalı aktör evinin bahçesinde öldürüldü

Şok edici güvenlik kamerası görüntülerinde, "Top Gun: Maverick" filminin yıldızı popüler oyuncu James Handy'nin cinayetinde şüpheli olan kişinin, kan lekeleriyle dolu olay yerinden uzaklaştığı, daha sonra geri dönerek polise teslim olduğu görülüyor.

Habervitrini15406 Görüntüleme
İsrail'in katılımı nedeniyle bu yıl Eurovision'un izlenme oranları sert düştü
Medya/Magazin

İsrail'in katılımı nedeniyle bu yıl Eurovision'un izlenme oranları sert düştü

Bulgaristan, şarkıcı Dara'nın "Bangaranga" adlı şarkısıyla bu müzik ve televizyon etkinliğinin 70. edisyonu olan Eurovision 2026'yı kazanmasının ardından tarihinde ilk kez birincilik elde ederken, İsrail ikinci sırada yer aldı.

Habervitrini11484 Görüntüleme