İKİ BAŞKAN ADAYININ ORTAK HEDEFİ
Fenerbahçe'de savunma hattına yapılacak takviye çalışmaları kapsamında, Manchester City ile yollarını ayıran dünyaca ünlü stoper John Stones ismi öne çıktı. Sarı-lacivertli kulübün başkan adayları Aziz Yıldırım ve Hakan Safi'nin, aynı savunma oyuncusunu kadroya katma konusunda hemfikir olduğu belirtiliyor. Amaç, Milan Skriniar'ın yanına tecrübeli ve kaliteli bir isim eklemek.
Fotomaç'ta yer alan iddiaya göre, her iki başkan adayının da 6-7 Haziran tarihlerine kadar transfer sürecinde önemli adımlar atmayı hedeflediği ve bu doğrultuda 32 yaşındaki İngiliz oyuncunun menajeriyle temas kurmak üzere randevu talebinde bulunduğu kaydedildi. Seçim öncesinde oyuncunun temsilcileriyle bir araya gelinecek, beklentiler dinlenecek ve resmi teklifler sunulacak.
TRANSFERDE CİDDİ RAKİPLER VE MAAŞ ENGELİ
Ancak Fenerbahçe'nin bu transferdeki tek talip olmadığı öğrenildi. Tecrübeli stoper için Bayern Münih, Everton, Tottenham, Chelsea, Milan ve Juventus gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin de devrede olduğu aktarıldı. Bu kulüplerin transferdeki en büyük çekincesinin ise oyuncunun talep ettiği belirtilen 13 milyon euroluk yıllık maaş olduğu, Avrupa devlerinin bu meblağı karşılamaya sıcak bakmadığı ifade edildi.
BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER
Futbol yaşamına Barnsley altyapısında adım atan John Stones, 2013 yılında 3.5 milyon euro karşılığında Everton'a geçiş yapmıştı. Buradaki performansının ardından 2016'da 55.6 milyon euro gibi dikkat çekici bir bedelle Manchester City'nin yolunu tuttu. İngiliz devinde 10 sezon boyunca forma terleten yıldız oyuncu, bu süreçte tam 19 kupa kazanma başarısı gösterdi. Stones'un Manchester City serüveni, Premier Lig'in son haftasında oynanan Aston Villa karşılaşması ile son buldu.




