Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Tivibu Spor ekranlarında takımın transfer politikası, Mauro Icardi'nin takımdan ayrılışı ve yeni sezon yapılanması hakkında mühim değerlendirmelerde bulundu.
ICARDI DÖNEMİ RESMEN SONA ERDİ
Deneyimli teknik adam, Arjantinli yıldız Mauro Icardi ile henüz yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmediğini, ancak duygularını sosyal medya aracılığıyla dile getirdiklerini belirtti. Icardi'nin menajerine bir veda organizasyonu isteğinin iletildiği ve futbolun doğasında bu tür ayrılıkların olduğu ifade edildi. Buruk, "Bize kızsa da, başka şeyler düşünse de sevgimiz değişmez" şeklinde konuştu. Icardi'ye yalnızca bir senelik bir sözleşme sunulduğu ve başka bir konunun masaya yatırılmadığı vurgulandı. Oyuncunun menajeri tarafından iletilen ve kamuoyuna yansıyan oynama süresi gibi taleplerin doğru olduğu, ancak teklifin onları memnun etmemiş olabileceği ve bu karara saygı duyulması gerektiği dile getirildi.
TRANSFERDE ÖNCELİK FORVET VE FORVET ARKASI
Okan Buruk, Mauro Icardi ile yola devam edilmeyecek olması sebebiyle transfer çalışmalarında öncelik verilen mevkileri açıkladı. Takımın transfer gündemindeki ilk hedefleri şu şekilde sıralandı:
Forvet pozisyonu
Forvet arkası (On numara) pozisyonu
Bu iki bölge için belirlenen adaylarla müzakerelerin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
GÜNDEMDEKİ DİĞER İSİMLER
Transfer gündeminde yer alan diğer oyuncular hakkında da bilgi veren Buruk, Jhon Duran ve Brahim Diaz ile şahsen herhangi bir teması olmadığını belirtti. Geniş transfer listesinde Julio Enciso isminin bulunduğunu doğruladı. Bruno Fernandes ile ilgili olarak ise, kulübüyle sözleşmesi devam eden bir oyuncuyla doğrudan irtibat kurulamayacağını ve bu tür süreçlerin kendi görevi olmadığını ifade etti. Buruk, transfer operasyonlarının gizlilik içinde yürütülmesinin başarı için elzem olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.
YENİ SEZONUN KAPTANLARI BELLİ OLDU
Gelecek sezon için takımın kaptanlık pazubandını takacak isimler de netlik kazandı. Okan Buruk, yeni dönemde Abdülkerim Bardakcı'nın takım kaptanı olarak sahaya çıkacağını ilan etti. Ayrıca, Victor Osimhen'in de kaptanlar arasında yer alacağı belirtildi.
LİGDEKİ REKABET VE TEMENNİLER
Okan Buruk, ligdeki rakiplere de değinerek Aziz Yıldırım ve İsmail Kartal'a yeni görevlerinde başarılar diledi. Beşiktaş'ın başına geçen ve çok beğendiği bir teknik direktör olduğunu söylediği Vincenzo Italiano'yu da tebrik etti. Ligin yeni yıldızlar ve güçlü kadrolarla daha rekabetçi olacağını öngören Buruk, "Güzel bir lig olsun ve yine biz kazanalım" temennisinde bulundu. Başakşehir'in Nuri Şahin ve Göksel Gümüşdağ idaresinde oturmuş bir yapıya kavuştuğunu belirten tecrübeli hoca, kendilerini zorlu bir fikstürün beklediğini söyledi. Lig gelirleri ile transfer harcamaları arasındaki büyük farka dikkat çeken Buruk, dört senedir üst üste şampiyon olan Galatasaray'ı geçme isteğinin rakiplerde yüksek olduğunu, ancak takım olarak yeniden hedefe odaklanacaklarını vurguladı.




