Gemi kazasına ilişkin 9 zanlı mahkemede

2 dk okuma
Gemi kazasına ilişkin 9 zanlı mahkemede

Hızlı Özet

Yargıç Hazal Hacımulla, derdest verilen 16 kişinin tümünün mahkemeye getirilmesi emrini vererek duruşmayı saat 11.30’a erteledi.

Girne açıklarında yolcu gemisinin alabora olmasıyla ilgili tutuklanan A.Ö. (şirket hissedarı), M.Ö. (kaptan), M.N.S. (ikinci kaptan), Z.Ö. (baş makinist), M.G. (ikinci makinist), mürettebatlar: S.E., K.K, V.H ve R.İ. bugün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Gemi faciasında 16 zanlı mahkemeye çıkarılacak: Duruşma 11.30’a ertelendi

KKTC'de Girne açıklarında dün bir yolcu gemisinin alabora olması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin gözaltına alınan kaptan, mürettebattan 7 kişi ve bir şirket çalışanı Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Content media

Fotoğraf: Harun Özalp / AA

GİRNE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne açıklarında dün bir yolcu gemisinin alabora olması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin gözaltına alınan kaptan, mürettebattan 7 kişi ve bir şirket çalışanı Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Girne Limanı ile Mersin'deki Taşucu Limanı arasında sefer yapan "Filo Jet" isimli yüksek hızlı yolcu deniz otobüsünün dün öğle saatlerinde Girne'den hareket ettikten kısa bir süre sonra ön kısmından su almaya başlamasıyla meydana gelen kazaya ilişkin mahkeme süreci başladı.

Gözaltına alınan kaptan M.Ö'nün yanı sıra mürettebattan M.S, M.G, S.E, V.H, R.İ, Z.Ö. ve K.K. ile şirket çalışanı A.Ö. Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Hakim, kimlik tespiti yapıldıktan sonra "tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan aranan 7 kişinin de mahkemeye getirilmesini istedi.

Hakim, duruşmanın söz konusu 7 kişinin de getirilmesiyle saat 11.30'da yeniden başlayacağını duyurdu.

Gemi kaptanı ve mürettebatı, mahkemeye verdikleri ifadede, dalgalar sonucunda geminin ön tarafının kopmasıyla birlikte alabora olduğunu ve kazanın bu şekilde başladığını beyan ederek, meteoroloji verilerine göre çıkışta bir sorun olmadığını, gemi sertifikasyonunda da hem seyir hem idari açıdan izinlerinin bulunduğunu savundu.

Mahkeme, teknik verilerin toplanmasını, tanıkların dinlenmesini, bu konuda Türkiye'de soruşturma açılıp açılmadığının öğrenilmesini ve diğer belgelerin tamamlanmasını istedi.

Girne açıklarında alabora olan gemi

KKTC'deki Girne Limanı ile Mersin'deki Taşucu Limanı arasında sefer yapan hatta bulunan "Filo Jet" isimli yüksek hızlı yolcu deniz otobüsü, dün öğle saatlerinde Girne'den hareket ettikten kısa bir süre sonra ön kısmından su almaya başladı.

Gemi, Girne Limanı'na dönmeye çalıştığı sırada alabora oldu.

259'u yolcu, 8'i mürettebat olmak üzere 267 kişinin bulunduğu gemideki 241 kişi kurtarılırken, 8 kişi hayatını kaybetti.

18 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu haber 10673 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Prof. Dr. Üşümezsoy O ilde deprem olacak
Gündem
#GÜNCEL Haberleri#deprem#şener üşümezoy

Prof. Dr. Üşümezsoy O ilde deprem olacak

Marmara Denizi'nde gözlemlenen son sismik hareketlilik, İstanbul depremiyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirirken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depremlerin Adalar Fayı'na yüklendiği tezinin hatalı olduğunu ileri sürdü. Üşümezsoy, Adalar Fayı'nın aktif olmadığını ve sarsıntıların farklı bir jeolojik yapıda gerçekleştiğini belirtti.

Habervitrini14900 Görüntüleme
Haaretz: YPG'nin Şam yönetimine entegre olması, İsrail'in "bölünmüş Suriye" planını çıkmaza soktu
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Haaretz: YPG'nin Şam yönetimine entegre olması, İsrail'in "bölünmüş Suriye" planını çıkmaza soktu

İsrail basınındaki köşe yazısında, terör örgütü YPG'nin feshedilerek Suriye ordusuna entegrasyonunun, "bölünmüş bir Suriye" üzerinden hesap yapan Tel Aviv'in sahadaki etki alanını ve elindeki nüfuz kozlarını daralttığı değerlendirmesine yer verildi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9857 Görüntüleme
ABD'de Büyük Kanyon'daki selde 1 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 15 kişiden haber alınamıyor
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

ABD'de Büyük Kanyon'daki selde 1 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 15 kişiden haber alınamıyor

ABD'nin Arizona eyaletinin kuzeyindeki Büyük Kanyon'da 29 Ağustos'ta meydana gelen selin ardından 1 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 15 kişiden haber alınamadığı bildirildi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini11916 Görüntüleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan'a gitti
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan'a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılacak. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9072 Görüntüleme