HÜRKUŞ-II envantere giriyor

2 dk okuma
HÜRKUŞ-II envantere giriyor

Hızlı Özet

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği HÜRKUŞ-II, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET'in uçuşlarına katılırken, Görgün HÜRKUŞ-II'nin son testlerinin tamamlandığını ve ilk uçakların kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği HÜRKUŞ-II, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET'in uçuşlarına katılırken, Görgün HÜRKUŞ-II'nin son testlerinin tamamlandığını ve ilk uçakların kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen yeni nesil temel eğitim uçağı HÜRKUŞ-II, envantere girmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET uçaklarının uçuşlarına katıldı.

Görgün, HÜRKUŞ-II'nin teslimatına ilişkin, "Şimdi bu emeğin yeni bir karşılığı daha geliyor. İlk HÜRKUŞ-II'lerimizi kısa süre içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN KABULÜ TAMAMLAMIŞ OLDUK"

Görgün, HÜRKUŞ-II uçuşuna ilişkin videosunda, Dalkıran ile ortaya konulan emeklere katkı sağlamak amacıyla uçuşları gerçekleştirdiklerini söyledi.

"İlk defa Türkiye bir milli uçağını milli kuvvetlerimize teslim ediyor. Çok çok anlamlıydı. Bugün de son testler. Bu son testlerin bir parçası olmak bizim için ayrıca bir gurur" diyen Görgün, uçuşun önemini vurguladı.

Dalkıran da "Türk Hava Kuvvetleri Komutanı olarak kendi ülkemizin ürettiği bir uçakla uçmaktan daha gurur verici bir şey olamaz" dedi.

Görgün'ün HÜRKUŞ-II uçuşunun ardından "Testi geçti değil mi komutanım? Bugün kabulü tamamlamış olduk" sözlerine Dalkıran, "Süper. Tamam" karşılığını verdi.

Milli havacılıkta yeni dönem! HÜRKUŞ-II envantere giriyorBaşlık Resmi

HÜRJET'TE MİLLİ RADAR TESTİ

Görgün, HÜRJET uçuşunda ise ASELSAN'ın milli MURAD AESA radarının kullanıldığı bir test gerçekleştirildiğini açıkladı.

Görgün, "HÜRJET'te ileri teknoloji yeteneklerimizi Gök Vatan'da test ettik. Hava Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Rafet Dalkıran ile HÜRJET’in test uçuşuna katıldık" ifadelerini kullandı.

Uçuş kapsamında HÜRJET P2 uçağından MURAD AESA radarı ile HÜRJET P1 uçağına yönelik hem tespit hem de radar kilidi faaliyeti gerçekleştirildi.

"BU BİR İLK OLDU"

Görgün, bu uçuşun bir ilk olduğunu belirterek, "ASELSAN'ımızın geliştirdiği AESA radarı takılı olan komutanımızın uçtuğu HÜRJET'imiz bizim uçtuğumuz HÜRJET'e belli bir mesafede kilit attılar. Bu bir ilk oldu" dedi.

Görgün ayrıca Hava Kuvvetleri personelinin ilk eğitimlerini HÜRKUŞ'ta, ileri seviye eğitimlerini ise HÜRJET'te tamamlayacağını belirtti.

Bu haber 13468 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13440 Görüntüleme
Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı
Gündem

Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Husilerin Mekke şehrini hedef alan İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, 'Suudi Arabistan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve güvenliğine olan desteğimizi teyit ediyor; Suudi Arabistan’la dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. Bölgesel istikrarı ve güvenliği de tehdit...

Habervitrini12723 Görüntüleme
Türk şirketi %99.88 oranında tungstein elde etmeyi başardı
Gündem

Türk şirketi %99.88 oranında tungstein elde etmeyi başardı

Kürşat Ar-Ge bünyesindeki Türk araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda %99,88 saflık oranında yerli saf tungsten (volfram) üretimi başarıyla gerçekleştirildi. Bu saflık seviyesine ulaşılmasıyla birlikte Türkiye, dünyada bu nitelikte tungsten saflaştırabilen 5. ülke konumuna yükseldi.

Habervitrini13071 Görüntüleme
MİT Başkanı İbrahim Kalın Afganistan'a gitti! İşte masadaki konular
Gündem

MİT Başkanı İbrahim Kalın Afganistan'a gitti! İşte masadaki konular

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Afganistan'ın başkenti Kabil ile Kandahar'a ziyarette bulundu. Kalın, ziyaretinde Afganistan İstihbarat Genel Direktörlüğü (GDI) Başkanı, Afganistan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Afganistan Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Türkiye ile Afganistan arasında güvenlik ve istihbarat alanında iş birliğinin derinleştirilmesi amacıyla atılabilecek adımlar ele alındı.

Habervitrini10778 Görüntüleme