İbrani medyası: Bir İHA, Ben Gvir'in evinin yakınında düştü

2 dk okuma
İbrani medyası: Bir İHA, Ben Gvir'in evinin yakınında düştü

Hızlı Özet

İbrani medyası Cumartesi akşamı, İsrail'in aşırılıkçı Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir'in Kiryat Arba'daki evinin yakınlarına bir insansız hava aracının düştüğünü bildirdi.

Medya organlarında yer alan haberlere göre, ordu ve polis, Ben-Gvir'in evinin yakınlarında meydana gelen uçak kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İsrail Yayın Kurumu, yetkililerin insansız hava aracını incelediğini belirterek, bunun film çekimi için kullanılan küçük bir hava aracı olduğunu ve kamera dışında herhangi bir silah veya başka bir araç taşımadığını açıkladı. 

Bu bağlamda, Ben-Gvir'in ofisi, "Cumartesi günü Bakan Ben-Gvir'e güvenlik yetkilileri tarafından evinin yakınlarında bir insansız hava aracının düştüğü ve olayın koşullarını belirlemek için soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi" açıklamasını yaptı.

Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin uçağın enkazını güvence altına aldığı, herhangi bir yaralanma olmadığı ve bakan ile ailesinin güvende olduğu doğrulandı.

İsrail yetkilileri Salı günü, Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir'i hedef alan bir komployu engellediklerini açıkladılar ve Nasıra'dan bir şüpheliyi Hamas ile iletişim kurmak ve saldırıyı planlamakla suçladılar.

İsrail Güvenlik Teşkilatı (Şin Bet) ve İsrail polisi, iki kurumun ortak açıklamasında, Nasıralı 29 yaşındaki İsrailli Muhammed Awad'ın "terör faaliyetlerini teşvik etmek" ve "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir'i hedef almayı planlamak" şüphesiyle tutuklandığını duyurdu.

Shin Bet ve polis, soruşturmanın Awad'ın Hamas'a katılmak ve terör faaliyetleri yürütmek için kaynak elde etmek amacıyla grupla temas halinde olduğunu gösterdiğini, ayrıca Ben Gvir'i hedef almayı planladığından da şüphelenildiğini belirtti.

Şüphelinin tutuklanmasının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bunun "terör örgütlerinin beni hedef alıp bana zarar vermeye çalıştığı dokuzuncu olay" olduğunu söyledi.

Ayrıca, teröristlerin kendisine ve ailesine zarar vermesini engelledikleri için Şin Bet'e, İsrail polisine, Cezaevi Servisi istihbarat birimine ve "Magen" birimine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Ben-Gvir, politikalarını uygulamaya devam edeceğini teyit ederek, hapishaneleri reforme etmeye, kaçak evleri yıkmaya, terörist olarak nitelendirdiği kişilere karşı idam cezasını uygulamaya ve İsraillilerin "Tapınak Dağı üzerinde egemen olmasını" sağlamaya devam edeceğini, ayrıca acil durum ekipleri kuracağını ve tüm İsrail vatandaşlarını silahlandıracağını söyledi.

Sözlerini, "Beni korkutamazsınız ve siz beni caydıramazsınız," diyerek sonlandırdı ve İsrailliler için "gece gündüz, haftanın yedi günü" çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: RT + İbrani medyası

Bu haber 13452 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR