İran kuzey Irak'ı vurdu.. Erbil ve Süleymaniye'de patlama sesleri

2 dk okuma
İran kuzey Irak'ı vurdu.. Erbil ve Süleymaniye'de patlama sesleri

Hızlı Özet

ABD'nin yeni bir saldırı dalgası başlattığını duyurmasının ardından İran'ın Sirik kentinde patlamalar yaşanırken, bölgeden peş peşe misilleme haberleri geldi. İran, Hint Okyanusu'ndaki ABD savaş gemisine seyir füzesi fırlattığını, Erbil ve Süleymaniye'de ise muhalif grupları ve ABD üssünü kamikaze İHA'larla hedef aldığını duyurdu. İşte detaylar...

Irak’ın Erbil kentinde patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Yerel medyada kente insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar düzenlendiği ve patlama sesleri duyulduğu belirtildi. 

Patlama seslerinin, hava savunma sistemlerince imha edilen İHA'lardan mı yoksa hedeflere isabet eden saldırılardan mı kaynaklandığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Kısa süre önce Süleymaniye kentinde de füze ve kamikaze insansız hava aracıyla düzenlenen saldırının ardından yangın çıktığı bildirilmişti. 

İran, Irak’ın Erbil ve Süleymaniye kentlerinde Tahran yönetimine muhalif İranlı Kürt grupların kampları ile Erbil’de bulunan ABD askeri üssü ve başkonsolosluğuna saldırılar düzenliyor. 

Son saldırılarda Erbil'e 8 kamikaze insansız hava aracı atılırken, Süleymaniye kentinde Tahran yönetimi muhalifi İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu'nun (Komele) kampına düzenlenen füze saldırısında 8 örgüt üyesinin öldüğü açıklanmıştı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, İran’ın Erbil ve Süleymaniye'ye yönelik saldırılarını “şiddetle” kınayarak, Tahran yönetimini devam eden saldırılara derhal son vermeye çağırmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), TSİ 22.00'de İran'a karşı "yedinci gecede art arda" hava saldırıları başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, saldırıların "İran'ın askeri yeteneklerini zayıflatmaya devam etmeyi amaçladığı" ifade edildi.​​​​​​​

İRAN'DA ART ARDA PATLAMALAR

ABD'nin yeni saldırı başlattığını duyurmasının ardından İran’ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik kentinde 3 patlama sesinin duyulduğu bildirildi.

Patlama seslerinin, ABD'nin yeni bir saldırı başlattığını duyurmasının ardından duyulduğu belirtildi.

Hürmüzgan Valiliği, ABD’nin Sirik kentine yönelik son saldırısında can kaybı veya hasar yaşanmadığını bildirdi.​​​​​​​ Valilik ayrıca, son saldırılar sonucu kent altyapısında zarar oluşmadığını belirtti. 

Huzistan Valiliği, ABD’nin Ahvaz kentindeki bazı noktaları füzeyle hedef aldığını duyurdu. Valilik konuya ilişkin detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti. 

Diğer yandan İran'ın Tesnim Haber Ajansı, ABD savaş uçaklarının Yezd eyaletindeki bazı noktalara saldırılar düzenlediğini ve eyalet çevresinde 5 patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bölge sakinlerinin savaş uçaklarının seslerini duyduğunu aktaran Tesnim, hedef alınan noktaların henüz tespit edilmediğinin bilgisini paylaştı.

İran'ın Tesnim Haber Ajansı, yerel kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD'nin Fars eyaletine bağlı Lar ve Darab ilçelerine saldırdığını duyurdu. Her iki ilçede de patlama sesleri duyulduğu aktarılırken, saldırının hedefine ilişkin bilgi verilmedi.

İRAN, ABD SAVAŞ GEMİSİNE SEYİR FÜZESİ FIRLATTI

İran devlet televizyonunun haberine göre, Hint Okyanusu’nda bulunan ABD savaş gemisi hedef alındı.

Haberde, İran kıyılarından Hint Okyanusu’nun kuzeyindeki bir ABD savaş gemisine akşam saatlerinde seyir füzesi fırlatıldığı belirtildi. 

Saldırının ardından savaş gemisinin geri çekilmek zorunda kaldığı aktarıldı. 

İran’ın fırlattığı seyir füzesine ilişkin görüntüler ise devlet televizyonunda yayımlandı. 

İRAN BAHREYN'DEKİ ABD ÜSSÜNÜ

İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Bahreyn'de ABD'nin saldırı hedeflerini belirlemek için kullandığı yapay zeka destekli hedefleme merkezi ile ABD ordusunun deniz dronlarının deposunu balistik füze ve insansız hava araçlarıyla vurduğunu" duyurdu. 

Bu haber 12866 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR