İsrail panikte.. Husiler gemilere neden tekrar saldırmaya başladı

2 dk okuma
İsrail panikte.. Husiler gemilere neden tekrar saldırmaya başladı

Hızlı Özet

Magic Seas adlı büyük bir kargo gemisine saldırdı. Gemi Liberya bayrağı taşıyordu ve bir Yunan şirketine aitti. Süveyş Kanalı'na doğru gidiyordu. Saldırı, kıyıdan yaklaşık 51 deniz mili uzaklıkta, Hudeyde limanının batısında gerçekleşti.

Husiler son zamanlarda gemilere yönelik saldırılarını artırdı - Husi medyası

İsrail'in İran'a yönelik saldırganlığının sona ermesine rağmen, Husiler işgalcilere füze ve insansız hava araçları fırlatmaya devam ederek işgalin kaygısını ve sürekli tehdit hissini artırıyor. Üstelik Amerikalılarla iş birliği içinde Yemen'e düzenledikleri tüm saldırılar, bu cepheden hedef alınmalarını engellemedi. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı General Eliezer Cheney-Marom, "Temmuz ayı başlarında Husiler, gübre taşıyan

Magic Seas adlı büyük bir kargo gemisine saldırdı. Gemi Liberya bayrağı taşıyordu ve bir Yunan şirketine aitti. Süveyş Kanalı'na doğru gidiyordu. Saldırı, kıyıdan yaklaşık 51 deniz mili uzaklıkta, Hudeyde limanının batısında gerçekleşti. Bu sıra dışı saldırı, geminin etrafında dönen ve tanksavar füzeleri de dahil olmak üzere çeşitli silahlar ateşleyen sürat tekneleri tarafından gerçekleştirildi." dedi. Channel 12'de yayınlanan ve Arabi21 tarafından çevrilen bir makalede

, "gemiye ayrıca birkaç bölgeden vuran ve gemiye ateş ve su girmesine neden olan insansız hava araçları tarafından saldırı düzenlendi. Mürettebat yardım istedi ve bölgedeki gemiler yardımlarına geldi. Gemiye su girdiği ve bunun batmasına yol açabileceği doğrulandıktan sonra, mürettebat gemiyi terk etti ve yardımlarına gelen başka bir gemi tarafından kurtarıldı." ifadelerini kullandı. "Bu, Aralık 2024'ten bu yana ticari gemilere yönelik ilk saldırı. Bu ay, birkaç gemiye saldırı düzenlendi. Saldırılar füzeler kullanılarak gerçekleştirildi ve hatta birkaç gemi bombalandı. Şimdi, yaklaşık yedi ay sonra, Husiler Kızıldeniz'deki gemilere saldırmaya geri döndüler; bu sefer makineli tüfekler, tanksavar füzeleri ve uçaksavar füzeleriyle donatılmış küçük botlar kullanıyorlar ki bu da füze kıtlığına işaret ediyor olabilir." "Birkaç saat sonra ve deniz kazasıyla ilgisi olmayan bir şekilde, İsrail Hava Kuvvetleri Hudeyde bölgesindeki Husi limanlarına saldırarak büyük hasara yol açtı. Ancak asıl soru şu: Husiler neredeyse yedi ay boyunca gemilere saldırmadıktan sonra, neden şimdi tekrar saldırdılar ve saldıran gemi Magic Seas'in bir İsrail limanını ziyaret ettiğini iddia ettiler?" diye açıkladı. "Cevap Sana'da değil, Tahran'da. İsrail saldırısının sona ermesiyle Tahran, nükleer programıyla ilgili olarak ABD ile yapılacak müzakereler öncesinde gücünü göstermeye çalışıyor. İsrail-Amerikan saldırısından sağ çıkma yeteneğini sergiliyor ve saldırının sonuçlarını etkisiz olarak nitelendiriyor. Aynı zamanda, ekseninin hâlâ hayatta olduğunu göstermeye çalışıyor. Bu yüzden Yemen'den füze fırlatmalarına, Gazze'den sıra dışı füze fırlatmalarına ve gemiye yapılan saldırıya tanık olduk. Tüm bunlara, İranlı liderlerin hiçbir bahanesi olmayan düşmanca açıklamaları ve abartılı sözleri eşlik ediyor."

Bu haber 497 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye Ay'a gidiyor! Bakan Kacır tarih verdi
Gündem

Türkiye Ay'a gidiyor! Bakan Kacır tarih verdi

Türkiye, Milli Uzay Programı'nın en iddialı adımlarından biri için hazırlıklarını hızlandırdı. Yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranına sahip Ay Uzay Aracı'nın üretimi tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, 2027'nin ilk aylarını işaret ederek görevin başarıyla tamamlanması halinde Türkiye'nin Ay'a erişen 9 ülkeden biri ve bunu başaran ilk Müslüman ülke olacağını açıkladı.

Habervitrini9501 Görüntüleme
Bakan Fidan: Suriye'nin yanında olmayı sürdüreceğiz!
Gündem

Bakan Fidan: Suriye'nin yanında olmayı sürdüreceğiz!

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, Suriye ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şam'da Cumhurbaşkanı Şara, Dışişleri Bakanı Şeybani ve İçişleri Bakanı Hattab ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Fidan, Suriye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması konusunda ortak iradenin teyit edildiğini açıkladı.

Habervitrini11366 Görüntüleme
Çürük domuz etini sığır eti diye satan kasaba 10 yıl hapis cezası verildi.
Gündem

Çürük domuz etini sığır eti diye satan kasaba 10 yıl hapis cezası verildi.

Irak Yüksek Yargı Konseyi yaptığı açıklamada, yetkililerin hükümlüden yaklaşık 75 kilogram et ele geçirdiğini ve bu eti sığır veya koyun eti olarak sattığını belirtti.

Habervitrini14173 Görüntüleme
Ankara’da 66 milyon yıllık fosil bulundu
Gündem

Ankara’da 66 milyon yıllık fosil bulundu

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Külhöyük kazılarında şaşırtan bir bulguya rastlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapılan kazılarda 66 milyon yıl önce Tetis Denizi kıyısında yaşamış Gastropoda fosili keşfedildiğini duyurdu.

Habervitrini9888 Görüntüleme