İsrail Savunma Bakanı Katz: Gazze’yi harabeye çeviririz

••1 dk okuma
İsrail Savunma Bakanı Katz: Gazze’yi harabeye çeviririz

Hızlı Özet

“İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Hamas’ın esirleri serbest bırakıp silahsızlanmaması halinde Gazze’yi harabeye çevirmekle tehdit etti.”

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Hamas’ın esirleri serbest bırakıp silahsızlanmaması halinde Gazze’yi harabeye çevirmekle tehdit etti.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Hamas'ın İsrailli esirlerin tamamını serbest bırakmayı ve silahsızlanmayı kabul etmemesi halinde Gazze kentini harabeye çevirme tehdidinde bulundu.

Katz, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından Hamas'ı tehdit etti.

İsrail Savunma Bakanı, tüm esirleri serbest bırakmayı ve silahsızlanmayı kabul etmemesi halinde Hamas'ı "yok edeceklerini ve Gazze kentinin harabeye döneceğini" ifade etti.

Tel Aviv yönetimi, kara saldırılarına hazırlandığı Gazze kentinde çoğu yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yüksek katlı binaları hava saldırılarıyla yıkmaya başladı.

İsrail'in hava saldırıları nedeniyle Gazze kentinde şehrin simgesi olan çok sayıda yüksek katlı bina yıkıldı.

Filistinli kaynaklara göre, bu binaların vurulması sonucu birkaç gün içinde 4 binden fazla kişi evsiz kaldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 64 bin 605 Filistinli hayatını kaybetti, 163 bin 319 kişi de yaralandı.

Bu haber 538 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Belediyelerin "köpek vergisi" geliri 2025'te 429,7 milyon avro oldu
Dünya

Belediyelerin "köpek vergisi" geliri 2025'te 429,7 milyon avro oldu

Son 10 yıllık dönem dikkate alındığında ise köpek vergisi gelirlerinde ciddi artış olduğu görüldü. Bu başlıkta 322 milyon avro vergi geliri elde edilen 2015 yılıyla geçen yıl karşılaştırıldığında artış oranı yüzde 33,4 oldu.

Habervitrini10442 Görüntüleme
Nepal'de sel felaketinde kaybolan binlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları sonlandırılacak
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Nepal'de sel felaketinde kaybolan binlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları sonlandırılacak

Nepal, Çin sınırına yakın Rasuwa bölgesi ve çevresinde 26 Ağustos'ta meydana gelen ve 1455 kişinin yaşamını yitirdiği selde kaybolan binlerce kişiye yönelik arama kurtarma çalışmalarını sonlandıracağını açıkladı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini11925 Görüntüleme
 Gazze'de enkaz altında kalan 8 bin kişinin naaşının çıkarılması 8 yıl sürebilir
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Gazze'de enkaz altında kalan 8 bin kişinin naaşının çıkarılması 8 yıl sürebilir

Gazze Şeridi Sivil Savunma Teşkilatı Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail saldırılarında teşkilatın 16 merkezinden 14'ünün yıkıldığını ve enkaz altındaki yaklaşık 8 bin kişinin cenazesini çıkarmanın mevcut şartlarda 8 yıl süreceğini söyledi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14819 Görüntüleme
İsrailli siyasi lider: Düşmanımız Hamas değil, Gazze'nin kendisi
Dünya

İsrailli siyasi lider: Düşmanımız Hamas değil, Gazze'nin kendisi

Eski Likud milletvekili, The Jerusalem Post'a verdiği röportajda Filistin topraklarının geri kalanının da tamamen yok edilmesi ve Yahudi yerleşimlerinin yeniden kurulması çağrısında bulundu.

Habervitrini11363 Görüntüleme