İsrail'de Haham Dini Eğitim Merkezinde Bıçaklanarak Öldürüldü

2 dk okuma
İsrail'de Haham Dini Eğitim Merkezinde Bıçaklanarak Öldürüldü

Hızlı Özet

Çarşamba günü Bnei Brak'taki bir dini eğitim merkezinde meydana gelen ölümcül saldırının ardından polis tarafından şüpheliyi yakalamak üzere geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarında zanlının olay yerinden kaçtığı anların yer aldığı belirtiliyor.

İsrail Polisi, Çarşamba günü yaşanan ölümcül bıçaklı saldırının failini yakalamak üzere geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. Saldırganın, olayın hemen ardından merdivenlerden aşağıya doğru kaçtığı anların güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığı ifade edildi.

israil polis

Bnei Brak sakini olan 53 yaşındaki Haham Yishai Por, HaAri Caddesi'nde bulunan Chazon Ish adlı dini eğitim merkezinde (kollel) uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay esnasında Por'un 13 yaşındaki oğluyla birlikte ders çalıştığı öğrenildi.

Polis iletişim merkezine öğleden sonra ulaşan ilk ihbarda, bir yeşiva kompleksinde bir kişinin bıçaklandığı bilgisi verildi. Olay yerine intikal eden Magen David Adom ekipleri, sırtından derin bir yara alan ve bilinci kapalı haldeki Por'a ilk tıbbi müdahaleyi yaptı. Yaralı haham, Tel Hashomer'deki Sheba Tıp Merkezi'ne sevk edildi ancak hastaneye ulaştırılmasından kısa bir süre sonra yaşamını yitirdiği açıklandı.

israil polis

Soruşturmayı yürüten birimler, olayın cezai bir nitelik taşıdığını ve kurban ile şüpheli arasında daha önceden var olan bir anlaşmazlığı incelediklerini belirtti. Yetkililer, olay yerine gelerek delilleri topladı, tanıkların ifadelerini aldı ve olayın koşullarını araştırmaya başladı.

Soruşturmaya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bıçaklı saldırı Por'un oğluyla birlikte kollel içinde ders çalıştığı sırada, çocuğun gözleri önünde gerçekleşti. Şüpheli ile kurban arasındaki anlaşmazlığın Tevrat eğitimiyle ilgili bir konudan kaynaklandığı iddia ediliyor.

israil polis

Por'un saldırıdan önceki günlerde şüpheli hakkında herhangi bir şikayette bulunmadığı tespit edildi. Polisin açıklamasına göre, şüpheli, akli sağlık sorunları geçmişi olan ve tanık ifadelerine göre son zamanlarda kollel kompleksinde konaklayan evsiz bir kişiydi.

israil polis

Çarşamba akşamı itibarıyla şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

#Israel#Crime#stabbing#bnei brak
Kaynak:jpost.com
Bu haber 13909 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR