Kılıçdaroğlu'ndan gece yarısı operasyon

2 dk okuma
Kılıçdaroğlu'ndan gece yarısı operasyon

Hızlı Özet

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul teşkilatında önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında Başakşehir, Büyükçekmece ve Kadıköy'ün de bulunduğu 7 ilçenin başkanı ve yönetim kurulu, parti kimliğiyle örtüşmeyen faaliyetlerde bulundukları ve farklı bir siyasi yapılanma hazırlığına katıldıkları gerekçesiyle vazifelerinden alındı. Görevden alınan başkanlar hakkında disiplin süreci de başlatıldı.

CHP İstanbul Teşkilatında Görevden Almalar

Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemenin verdiği mutlak butlan kararı ile genel başkanlık makamına dönmesinin akabinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) başlatılan görevden el çektirme süreci devam etmektedir. Parti yönetimi tarafından alınan en son kararla, İstanbul'daki Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Kadıköy, Pendik, Silivri ve Esenyurt ilçe başkanlarının, yönetim kurullarıyla birlikte görevlerine son verilmiştir.

Vazifeden almaların gerekçesi olarak, ilgili ilçe başkanlarının farklı bir siyasi oluşumun hazırlık çalışmalarına dahil olmaları ve parti kimliğiyle uyumlu olmayan eylemlerde bulunmaları gösterilmiştir. Görevden alınan ilçe başkanları hakkında ayrıca tedbirli olarak disiplin soruşturması başlatıldığı da bildirilmiştir.

GÜRSEL TEKİN'DEN KONUYA İLİŞKİN BEYANAT

Gürsel Tekin, konuya dair sosyal medya hesabı aracılığıyla bir açıklamada bulundu. Tekin'in paylaşımında şu noktalara dikkat çekildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi; tüzüğü, programı, örgüt disiplini ve siyasi ahlakı üzerine kurulu köklü bir kurumdur. Hiçbir makam bu kuralların üzerinde değildir. Özellikle İstanbul teşkilatımızda ilçe başkanı unvanı taşıyan şahısların, görevleri devam ederken başka bir siyasi yapılanmanın hazırlıklarına katılmaları, bu sürece aracılık etmeleri ya da parti kimliğiyle bağdaşmayacak faaliyetlerin bir parçası olmaları asla tasvip edilemez. CHP'yi temsil eden herkes, partinin tüzüğüne, örgüt disiplinine ve siyasi ahlakına sadık kalmakla yükümlüdür. Bu ilkelere riayet etmeyenlerin görevlerini sürdürmesi beklenemez. Partimiz hiç kimsenin şahsi siyasi emellerinin bir vasıtası değildir. Kurumsal kimliğimiz, disiplinimiz ve geleneklerimiz her türlü kişisel tasarrufun üzerindedir ve bu hususta en ufak bir müsamaha gösterilmeyecektir."

GÖREVİNE SON VERİLEN İLÇELER

Gürsel Tekin tarafından yapılan açıklamada, görevden alınan ilçe başkanlıkları ve yönetimleri şu şekilde listelenmiştir:

  • CHP Başakşehir İlçe Başkanı ve yönetimi

  • CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı ve yönetimi

  • CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı ve yönetimi

  • CHP Kadıköy İlçe Başkanı ve yönetimi

  • CHP Pendik İlçe Başkanı ve yönetimi

  • CHP Silivri İlçe Başkanı ve yönetimi

  • CHP Esenyurt İlçe Başkanı ve yönetimi

  • #istanbul#Beylikdüzü#Silivri#Esenyurt#Cumhuriyet Halk Partisi#Büyükçekmece#Politika#Kemal Kılıçdaroğlu#basaksehir#Gürsel Tekin
    Kaynak:haberler.com
    Bu haber 9315 kez görüntülendi.

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR