Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama dönemindeki ikinci kamuoyu seslenişini Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup kürsüsünden gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun, bayramda yaptığı ve büyük yankı uyandıran açıklamalarının devamını getireceği öngörülüyor.
Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun bayramlaşma esnasında dile getirdiği ve farklı konuları içeren özürlerinin temellendirileceği ifade ediliyor. Bir yetkili, konuyla ilgili olarak, "Kemal Bey bunların altını mutlaka dolduracak. Hiçbir sözü havada kalmayacak. Bunun başlangıcını da salı günü görme ihtimalimiz yüksek. FETÖ çıkışına ilişkin de yeni argümanlar paylaşabilir" şeklinde bir değerlendirme yaptı.
Kılıçdaroğlu, bayramın son gününde parti genel merkezinde yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerle kamuoyunun dikkatini çekmişti. O konuşmada Kılıçdaroğlu'nun şu sözleri yer almıştı:
"Aramızdaki FETÖ ajanlarını zamanında fark edemediğim için özür diliyorum. Dış odaklardan medet uman o gafilleri koynumda beslediğim için sizlerden özür diliyorum."
Bayramdaki konuşmasından bu yana kameralar önüne geçerek resmi bir beyanatta bulunmayan Kılıçdaroğlu'nun Salı günkü grup toplantısında, parti içinde bir 'arınma' sürecine işaret eden yeni mesajlar verebileceği de belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, aynı konuşmada şu ifadeleri de kullanmıştı:
"CHP delegelerini pavyon masalarında pazarlık konusu yapanları, partiyi mahkeme kapılarına düşürenleri, rüşvetçi belediye başkanlarını bu partiden söküp atamadığım için tarih önünde özür diliyorum."




